Vrem un Focșani fără bariere!

  Focșaniul este un oraș plin de bariere pentru persoanele cu dizabilități locomotorii ce locuiesc aici sau în alte localități ale județului Vrancea și care sunt nevoite să vină în reședința de județ pentru a-și rezolva diverse probleme medicale, administrative sau pentru a-și face cumparăturile.

 Persoanele cu mobilitate redusă dar și parinții ce își plimbă copiii în cărucioare se lovesc la tot pasul de borduri înalte ce îi împiedică să traverseze străzile la trecerile pentru pietoni sau de accesibilizări ale trotuarelor inadecvate ce nu permit accesul fotoliilor rulante. Această situație poate fi întâlnită atât pe străzile ce nu au mai fost reabilitate de mult timp, cat și pe străzile recent reabilitate.

 Accesibilizarea orașului nu este un moft ci o necesitate. Persoanele în fotoliu rulant din Vrancea au dreptul la autonomie, la liberă circulație la fel ca toți ceilalți locuitori, dorim să solicităm autorităților locale să ia măsurile necesare pentru ca persoanele cu dizabilițăți din Focșani și nu numai, să nu mai fie condamnate la izolare în propriile locuințe în absența accesibilizării trotuarelor și a spațiilor publice.

 Vă rugăm să ne susțineți în demersul nostru, semnând această petiție! Semnăturile dumneavoastră ne vor ajuta să cerem C.L. alocarea de fonduri pentru accesibilizarea orașului și Primăriei Focșani să verifice accesibilizarea străzilor și a spațiilor publice iar acolo unde aceasta nu există să ia măsurile necesare pentru ca Focșaniul să devina un oraș prietenos cu persoanele ce au mobilitate redusă.

Vă mulțumim!

1_str.jpeg

2str.jpeg

 3str.jpeg

4str.jpeg


Grupul informal DizAbil.Eu-Vrancea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Grupul informal DizAbil.Eu-Vrancea va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...