Vrem Transfagarasan deschis !!

• Vrem_Transfagarasan_deschis_v2.jpgTransfăgărășanul, prin măreția și frumusețea sa, a antrenat o puternică dezvoltare economică a zonei de nord a judetului Arges si a sudului judetului Sibiu. Salutăm eforturile din acest an ale CNAIR și menționăm că deschiderea Transfăgărășanului în data de 15 iunie 2022, cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, a avut un impact major în cifra de afaceri a industriei hoteliere din zonă și, implicit, asupra economiei județelor adiacente și a economiei per ansamblu (prin locurile de muncă create, impozitele plătite la bugetul de stat etc).
  • Deși condițiile meteo au fost favorabile, drumul a fost închis circulației invariabil la sfârșit de octombrie în fiecare an, astfel încât drumul a fost practicabil doar 4 luni pe an, asigurând tranzitul între județul Argeș și Sibiu. Considerăm că circulația poate fi permisă ținând cont de condițiile meteo mai mult de 4 luni pe an.
  • În acest sens, venim cu solicitarea de a ne sprijini în menținerea deschisă a circulației drumului pe o perioadă cât mai lungă. Mai mult decât atât, Transfăgărășanul a beneficiat de-a lungul timpului de lucrări de consolidare a versanților, de amenajări hidrografice pentru direcționarea apei, betonări ale pereților verticali și consolidări de maluri.

Dupa ce semnatura dvs a fost salvata, veți primi un e-mail cu link pentru a confirma semnătura. Trebuie sa verificati emailul si sa confirmati pentru a inregistra semnatura dvs.

Cosmin Petrescu (Curtea de Arges)    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Cosmin Petrescu (Curtea de Arges) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.