Trecerea unităților de învățământ din Timișoara în mediul online

Incidența acumulată la 14 zile este de 11,27‰ în Timișoara, fiind a doua cea mai ridicată rată de incidență după județul Ilfov (11,32‰). Gradul de ocupare ATI Covid-19 este de 100%. Guvernul a luat în brațe tocmai acum clișeul cu unitățile de învățământ care trebuie să se închidă ultimele sau deloc, deși Europa invocată de ministrul educației a trecut de valul pandemiei, în timp ce România tocmai a promovat în topul mondial cu infectări și decese, iar guvernul se află în situația de a alege ce restricții impune. Guvernul acceptă ca școlile să fie deschise sau închise nu în funcție de rata de infectare dintr-o localitate, ci în funcție de numărul de infectați din școala respectivă, ceea ce e total greșit. Problema e că depistarea infectărilor va rămâne cu totul imprecisă ori va lipsi cu desăvârșire dacă se va face numai prin teste de salivă administrate ocazional elevilor sau profesorilor simptomatici (să nu uităm că poți avea Covid-19 și să fii asimptomatic), iar în rest pârghia de bază va rămâne certificatul de vaccinare (sau de testare pe banii profesorilor). Diverși profesori, părinți sau sindicate sar să protesteze cu argumentul drepturilor omului. Impunerea certificatului de vaccinare acum drept criteriu de acces în școli, facultăți sau cămine, pentru profesori sau studenți, denotă nu pregătire științifică, ci o credință greșită în ceea ce presupune despre vaccin. Vaccinul nu împiedică nici îmbolnăvirea, nici transmiterea Covid, ci doar ajută persoana infectată să se apere mai eficient și mai rapid de boală. De aceea, certificatul de vaccinare este o măsură de relaxare, nu o restricție. Este un stimulent oferit oamenilor să se vaccineze și un premiu pentru cei vaccinați, în sensul că deținătorii lui primesc acces la restaurante, concerte etc. de la un guvern care astfel e liniștit în sinea lui că dacă respectivii se infectează, e mai probabil să facă forme mai ușoare și să nu pună presiune pe sistemul sanitar. De aceea, certificatul de vaccinare poate fi un instrument de combatere a pandemie în faza ei acută, de val, când deja sistemul sanitar e depășit, ci unul de menținere pe cât posibil a normalității după ce a trecut un val pandemic sau după ce boala a regresat. 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cristina să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...