Taxă pentru campare in zone neamenajate ,fără amenzi, in biosfera Delta Dunării

Către autoritățile competente,

Noi, semnatarii acestei petiții, exprimăm îngrijorarea noastră cu privire la creșterea semnificativă a amenzilor pentru camparea în, în locuri neamenajate, în  zona Delta Dunării. Delta Dunării este o destinație naturală de excepție, cunoscută pentru frumusețea sa, biodiversitatea unică și atracțiile turistice deosebite.

În trecut, camparea în Delta Dunării , în locuri neamenajate, a fost o modalitate accesibilă și eco-friendly de a explora această zonă minunată a naturii. Turiștii care au ales să facă camping în corturi au avut oportunitatea de a se bucura de conexiunea directă cu natura și de a experimenta pe deplin frumusețea și liniștea acestei regiuni.

Cu toate acestea, suntem profund îngrijorați de schimbarea legii care a dus la o creștere exponențială a amenzilor pentru camping. Această măsură nu numai că pune o povară financiară grea pe turiști, dar afectează și accesibilitatea și sustenabilitatea turismului în zonă.

De aceea, solicităm revizuirea legii actuale privind campingul în Delta Dunării și luarea în considerare a următoarelor aspecte:

Îmbunătățirea regulilor de camping: Propunem ca regulile de camping să fie clar definite și promovate, pentru a asigura comportamentul responsabil și eco-friendly al turiștilor care aleg această modalitate de cazare.

Dezvoltarea facilităților adecvate:

Cerem autorităților să investească în dezvoltarea infrastructurii adecvate pentru camping, precum zone desemnate pentru corturi, toalete ecologice și colectarea responsabilă a deșeurilor, pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Implicarea comunității și a specialiștilor: Propunem ca procesul de revizuire a legii să includă consultarea publică a comunității locale și a specialiștilor în domeniul ecologiei și turismului, pentru a dezvolta soluții eficiente și echitabile.

Promovarea turismului responsabil: Încurajăm autoritățile să susțină și să promoveze turismul responsabil, educând turiștii cu privire la importanța protejării mediului și a resurselor naturale valoroase din Delta Dunării.

Prin semnarea acestei petiții, ne exprimăm sprijinul pentru o abordare echilibrată și durabilă în ceea ce privește campingul în Delta Dunării. Înțelegem importanța protejării mediului și a patrimoniului natural, dar credem că este esențial să se găsească soluții care să permită turiștilor să experimenteze și să aprecieze frumusețea acestui loc minunat, în mod responsabil și sustenabil.

Vă rugăm să luați în considerare preocupările noastre și să acționați în sensul revizuirii legii actuale pentru a susține turismul responsabil în Delta8 Dunării.

Vă mulțumim pentru atenția acordată.

Cu sinceritate,

Ionut Alexandru    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Ionut Alexandru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.