Susține votul prin corespondență pentru românii din străinătate

Dreptul la vot este un drept garantat prin Constituția României de care trebuie să beneficieze toți românii, inclusiv cei care au decis să își stabilească domiciliul sau reședința în străinătate.

Distanțele mari, coroborate cu numărul în creștere al cetățenilor români care aleg să plece peste hotare (peste 3,5 milioane), precum și efortul acestora de a rămâne conectați și de a se implica în viața politică românească, impune adoptarea unor măsuri legislative pentru asigurarea dreptului constituțional la vot pentru fiecare român.

Proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondență, inițiat și depus în Parlamentul României de Eugen Tomac și alți șase deputați, umple tocmai acest vid legislativ, oferind românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate o alternativă sigură și accesibilă de a-și exprima opțiunea de vot.

Este o metodă implementată în foarte multe state, care și-a dovedit utilitatea și eficiența.

Comunitatea românească din afara granițelor    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Comunitatea românească din afara granițelor să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.