Susțineți valabilitatea pe termen nelimitat a notei peste 7 la concursul de titularizare!

Stimată doamnă ministru a educației,

Întrucât in Metodologiile de Mișcare a Personalului Didactic de până acum nu a existat o prevedere clară privind repartizarea pe perioade determinate a candidaților cu note peste 7 atât la concurs, cât și ca medie de repartizare,

Întrucât în actualele Metodologii se face referire la doar repartizarea candidaților cu media de repartizare peste 7, mediile la concurs putând fi astfel și sub 7,

Întrucât in Legea 1/2011 se prevede faptul ca un candidat care participă la concursul de titularizare și obține la concurs nota peste 7 și media de repartizare peste 7, devine titular în învățământ,

Întrucât în actualele Metodologii exista prevederi pentru pensionari care depășesc cu până la 3 ani vârsta de pensionare, să poată rămâne încă 3 ani titulari la cerere și să mai poată preda în continuare și peste cei 3 ani ca netitulari, fără limită de timp, în timp ce netitularii cu note peste 7 la concurs și cu medie de repartizare peste 7 își pot folosi această notă doar 7 ani conform actualelor Metodologii, după cei 7 ani trebuind să participe din nou la concurs dacă mai vor să lucreze în învâțământ, lucruri care nu se cer actualilor titulari, nici dupa ieșirea la pensie, creindu-se astfel o discriminare,

Vă solicităm respectuos ca în următoarele Metodologii de Mișcare a Personalului Didactic, începând cu cea din acest an, să adăugați următoarele prevederi:

1.Posibilitatea candidaților care au obținut note peste 7 la concursurile de titularizare și peste 7 la media de repartizare,  inclusiv din anii anteriori, să poată fi repartizați pe baza acestor note pe perioade determinate, fără limită de timp, la prioritizare urmând a se ține cont de gradul didactic și vechime, precum si de cea mai mare notă obținută (dacă candidații au participat la mai multe concursuri);

2.Posibilitatea cadidaților menționați la punctul 1, de a li se prelungi automat contractul de muncă, pe perioade determinate, fără limită a numărului de prelungiri și fără a fi necesar acordul școlii, indiferent de numărul de ore rămase de la un an școlar la altul;

3.Posibilitatea cadidaților menționați la punctul 1, de a fi repartizați pe perioadă nedeterminată pe postul deținut până în acel moment sau pe orice alt post nou apărut în aplicație, în baza celei mai mari note obținute în anii anteriori, pe o lista unică indiferent de anul concursului, dacă candidații au cel puțin definitivatul și minim 10 ani vechime neîntreruptă în învățământ.

Stimată doamnă ministru, v-ați adresat nouă în urmă cu aproximativ un an, cerându-ne să vă spunem care lucruri ne ocupă mult timp fără rost și care am dori să fie eliminate. Ei bine, lucrul care ne ocupă cel mai mult timp și ne distrage atât din activitățile noastre, cât și ne face să nu mai avem bine-meritatul concediu de vară, este participarea repetată la concursurile de titularizare. Considerăm că este firesc ca, o dată ce am particuipat la cel puțin un concurs și am obținut o notă peste 7 atât la concurs, cât și ca medie de repartizare, să ne putem folosi pe termen nelimitat de acea notă, precum titularii, a căror condiție asfel o îndeplinim. Suntem multe cadre cu vechime, cu dragoste față de munca noastră și care dorim o predictibilitate, nu să trăim tot timpul cu gândul că dacă nu mai participăm la concurs, cariera noastră pentru care am trudit atât până acum se va sfârși intr-un mod atât de nedrept.

Solicităm respectuos un raspuns la prezenta.

În speranța unei soluționări favorabile a prezentei, vă mulțumim anticipat.

Bălaj Sabin-Horațiu    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Bălaj Sabin-Horațiu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.