Susține reînființarea echipei de seniori din cadrul secției de polo pe apă CSM Corona Brașov

Semnează petiția până miercuri 12.08.2020, ora 24.00, în acest fel susținerea ta va putea fi valorificată.

Prin intermediul acestei petiții dorim să obținem susținerea dumneavoastră în următoarele 3 aspecte:

1. Propunem ca structura secției de polo pe apă,  Articolul 30 din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE al structurii sportive CSM CORONA BRAȘOV să conțină pe lângă echipele de inițiere, copii, juniori și o echipă de seniori.   Argumentele pe care le aduc în acest sens sunt: Mă voi referi la doar 3 niveluri, cele mai importante din punct de vedere psihologic, privind piramida lui Maslow, la vârsta preadolescenței, adolescenței și tânără. Nivelurile de la bază fiind asigurate la această vârstă de către familie.

  • Impact social – apartenența la o echipă/entitate/grup. Aceste categorii de vârstă au nevoie să aparțină unei echipe, unei entități, unui grup în care să fie integrați și să fie asigurați că ei sunt și vor fi membrii entității/grupuluial familiei necondiționat. Prin desființarea echipei de seniori copiii și adolescenții secției de polo pe apă sunt privați de o dezvoltare continuă și de un viitor în ceea ce privește practicarea acestui sport. Rezultatul desființării echipei de seniori poate duce la abandon al sportului datorită lipsei de predictibilitate.
  • Nevoia de respect și stima de sine - Dolto spune "Respectă în copilul de astăzi adultul de mâine". Respectul și stima de sine sunt esențiale pentru un copil sau adolescent pentru a ajunge să câștige respectul celorlalți, dar sunt și elementele prioritare care stau la baza reușitei sociale ale acestora. Desființarea echipei de seniori poate induce acestor categorii de vârstă o lipsă de recunoaștere din partea autorităților, ceea ce poate avea un impact negativ în mentalitatea viitorului adult.
  • Nevoia de cunoaștere – La aceste vârste copiilor și adolescenților le place să descopere, să exploreze, să cunoască și să înțeleagă. Satisfăcând nevoia de cunoaștere și explorare aceștia își vor deschide mintea către nou, către încercări și îi vor face flexibili ca și adulți. Nesatisfăcând dorința de cunoaștere a acestor categorii de vârstă vom crea adulți adulți confuzi, nepregătiți a se confrunta cu schimbări, provocări în viitor. Sportul este acea ramură care responsabilizează și în același timp formează o generație tânără care poate răspunde mai ușor provocărilor personale și profesionale în viața de adult.piramida-maslow-mare.jpg

2. Propunem menținerea echipei de antrenori prezente. Toți antrenorii au demostrat profesionalism și în același timp au obținut rezultate importante la toate categoriile de vărstă în ultimii ani. Toate echipele obținând de la an la an rezultate tot mai bune.

3. Propunem ca fiecare secție să fie reprezentată onorific în ședințele periodice cu antrenori sau coordonatori de secții de către un părinte.

Desființarea echipei de seniori poate produce un impact negativ asupra echipelor de copii și juniori, dar cel mai grav este că oprește în evoluție viitorul sportiv al celor care în acest moment și-au terminat junioratul sau urmează să termine în anii următori junioratul. În prezent în această situație sunt 3 jucători Brașoveni și alții 3 din echipa desființată.

Un alt aspect de care trebuie avut în vedere este că perioada de transferuri s-a încheiat în urmă cu o lună, astfel că sportivii profesioniști nu mai au nicio posibilitate de a-și găsi o altă echipă. Polo pe apă este cea de a doua formă de sport de echipă, pe lângă handbal, cu care România are șanse reale de a participa le Jocurile Olimpice. În momentul de față în fosta echipă de seniori avem selecționați 3 jucători în lotul olimpic lărgit. Prin faptul că acești sportivi nu mai aparțin unei entități sportive, echipe, își pierd dreptul de a face parte din lotul olimpic lărgit.  

„Investim în sport, investim în sănătate, investim în viitorul acestor tineri pentru a ne asigura viitorul ca nație pe termen lung.”

„Sportul devine și trebuie considerat ca o oglindă a culturii și a societății noastre, căci el reprezintă speranțele și perspectivele viitorului.”

Îți mulțumim!


Coca Staicu, reprezentant al părinților și susținătorilor secției de Polo pe Apă a CSM Corona Brașov    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Coca Staicu, reprezentant al părinților și susținătorilor secției de Polo pe Apă a CSM Corona Brașov să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook