Studenții cer păstrarea gratuității transportului feroviar

Guvernul Cîțu vrea să elimine gratuitatea transportului feroviar pentru studenții din România.

Începând cu 1 februarie 2017, potrivit unei Hotărâri de Guvern, s-a decis ca studenţii români și străini din învățământul universitar cu frecvenţă - licență, masterat, doctorat - să aibă gratuitate la transportul feroviar intern indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. La acea vreme, beneficiau de această măsură 464.273 de studenți, indiferent de vârstă, condiția fiind să figureze înmatriculați în instituţii de învăţământ superior acreditate/autorizate provizoriu.

În contextul actual în care sistemul educațional este deja șubred și susținerea guvernamentală aproape nu se face simțită, studenții au nevoie de sprijin pentru a putea desfășura cursurile cât mai aproape de normalitate. Considerăm că gratuitatea transportului feroviar este mai mult decât necesară pentru studenți.

🙏🏻Tocmai de aceea, avem nevoie de ajutorul vostru! Este timpul ca studenții să își apere drepturile, arătând că sunt uniți. Completând această petiție îți poți face vocea auzită!

Uniunea Studenților din România - Alexandru Vasile    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Uniunea Studenților din România - Alexandru Vasile să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.