Stop facturilor la gaze umflate abuziv!

La începutul lunii decembrie, în contextul în care mulți oameni sunt afectați de criza generată de pandemie, dar și în prag de sărbători, mulți dintre consumatorii casnici de gaze naturale din Otopeni am primit factura la gaze aferentă lunii noiembrie 2020 cu o sumă de plată exorbitantă, mult mai mare față de cea la care ne așteptam. La verificarea contorului am constatat că indexul din factură era mai mare decât cel pe care îl vedeam pe contor la momentul respectiv. Mai mult, pe factură este menționat faptul că indexul facturat este rezultat în urma “citirii” (efectuată de operatorul de distribuție pe Otopeni – Premier Energy SRL). 

Prin prezenta, dorim să facem o sesizare cu privire la abuzul firmei Premier Energy SRL privitor la transmiterea în mod eronat (întotdeauna în plus), a indexului citit și/sau posibila necitire a contoarelor în fapt, contrar obligațiilor legale. Solicităm celor în drept să procedeze la efectuarea de verificări și aplicarea de sancțiuni conform legii în vederea protejării drepturilor consumatorilor și prevenirii abuzurilor viitoare.

Pe de altă parte, solicităm asumarea unui rol activ al furnizorului contractual de gaze naturale, ca intermediar între operatorul licențiat de distribuție și consumator, pentru apărerea drepturilor și intereselor clienților săi în fața eventualelor nereguli de măsurare efectuate și facturate de operatorul licențiat, pe care le constată sau care îi sunt sesizate de clienți. 

Totodată, solicităm tuturor părților implicate, inclusiv legiuitorului, colaborarea și îndreptarea eforturilor pentru găsirea celor mai bune soluții în vederea diminuării diferențelor la plată ca urmare a regularizărilor astfel încât plățile să fie mai ușor de gestionat de către consumatori. În acest sens, vă rugăm să luați în considerare și soluții ca:

citirea lunară a contoarelor în sezonul rece

extinderea termenelor de plată pentru facturile de regularizare sau eșalonarea plăților

Prezenta petiție împreună cu întreaga listă de semnatari va fi înaintată către ANRE, Premier Energy SRL în calitate de operator de distribuție și ceilalți furnizori de gaze naturale.

 


Vicentiu Apetrei    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Vicentiu Apetrei să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...