STOP desființării fântânii arteziene din Piața Sfatului!

carton_salvati.jpg

Brașovul nu poate rămâne fără simbolurile sale!

STOP desființării fântânii arteziene din Piața Sfatului!

În urma unui concurs internațional de soluții pentru reabilitarea Pieței Sfatului, Primăria Brașov împreună cu Ordinul Arhitecților din România a ales proiectul care prevede eliminarea fântânii arteziene.

Varianta aleasă a stârnit rumoare și discuții nenumărate printre brașoveni, principala nemulțumire a acestora fiind dispariția fântânii, în urma noii amenajări ce ar avea loc.

“ O viziune nouă pentru centrul orașului nostru implică și prezența, în continuare, a fântânii arteziene. Identitatea Brașovului, prin păstrarea simbolurilor acestuia nu trebuie să fie afectată de niciun fel de schimbare, ci doar readaptată. Suntem de acord că fântâna necesită îmbunătățiri, însă, nicidecum să fie dezafectată.
Brașovenii sunt atașați de acest loc, fiind cunoscut ca loc de întâlnire și relaxare pentru generații întregi. Tot aici, le reamintim celor care astăzi nu știu, faptul că ne-am obișnuit să comemorăm victimele Revoluției, ale Colectivului, dar și ale altor tragedii ale românilor, aprinzând lumânări în jurul acestui simbol al orașului.
Cele mai frumoase imagini ale Brașovului au fost surprinse de fotografi, de-a lungul timpului, tot de aici, de la fântână, punctul de pornire în traseele de vizitare ale orașului.
Tocmai de aceea, uniți fiind în jurul unei singure idei, aceea de a ne păstra identitatea, lansăm public petiția “STOP desființării fântânii arteziene din Piața Sfatului!” și cerem arhitecților și Primăriei să aibă în vedere păstrarea fântânii arteziene în noul proiect de schimbare a centrului istoric.

petitie_ro_fantana1.jpg

  • Ne dorim ca Piața Sfatului să fie un punct de atracție pentru întreaga țară, un loc de relaxare pentru toate categoriile, un loc în care tinerii să se întâlnească și să socializeze, un loc plin de evenimente în jurul fântânii arteziene, jocuri de culori și de muzică. 
  • Fântâna arteziană din Piața Sfatului este cel mai căutat loc de către brașoveni. Când merg în Piața Sfatului, în primul rând, aceștia caută un loc lângă fântână.
  • Totodată, fântâna are și o funcționalitate practică, aceasta contribuind la răcorirea aerului în zilele calde. Plantarea unor arbori este o soluție pe termen foarte lung.
  • Păstrarea actualului amplasament pentru fântână reduce costurile de reamenajare a pieței. Dacă s-ar lua în calcul alt loc, lângă Casa Sfatului, ar trebui refăcută rețeaua de alimentare.
  • Fântâna este locul ce adună deopotrivă oameni vocali, speakeri, inițiatori, locul unde brașovenii își pot manifesta verbal atât bucuriile, cât și nemulțumirile.

Toți cei care vor dori să sprijine acest demers și să se implice sunt invitați să semneze petiția online, inițiată pentru ca brașovenii să se facă auziți în fața autorităților.


Suntem convinși că acest demers nu va rămâne fără ecou și că vom putea găsi maturitatea politică, astfel încât imaginea orașului nostru să nu aibă de suferit. Este foarte important ca în aceste vremuri să reușim să ne păstrăm identitatea și să facem tot ce este necesar pentru ca Brașovul să fie un oraș viu, dinamic, plin de culoare, orașul care prin arhitectură și poziționare să-și păstreze reputația.” spune liderul consilierilor municipali PSD, Alexandra Crivineanu

Totodată, consilierii locali PSD fac referire și la faptul că, din nou, brașovenii sunt consultați public, în mod discreționar: “Această practică - de a face consultări publice numai pe anumite teme, convenabile conducerii Primăriei - trebuie să înceteze și cei din administrația USR trebuie să înțeleagă că implicarea cetățenilor în viața orașului este vitală. Nu poți aduce modificări substanțiale centrului istoric, fără ca măcar riveranii să nu fi fost întrebați cu privire la acest aspect!”

Mulțumim pentru implicare, suntem Împreună Pentru Brașov!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez PSD Brașov să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...