SPUNE NU imixtiunii politicului în teatru!

În cursul zilei de 16 aprilie 2019, o comisie impusă de Consiliul Județean Hunedoara, în urma unei așa zise evaluări manageriale, a operat, în fapt, o execuție sumară, profund politizată, a managerului Teatrului Dramatic ”I.D.Sîrbu” Petroșani, aflat în al doilea an de mandat.  În ciuda performanțelor manageriale evidente atât pentru publicul local, cât și pentru comunitatea teatrală românească, raportul de activitate pe anul 2018 al lui Cosmin Rădescu a fost evaluat cu 6.37, notă care nu îi permite să își continue mandatul. Abuzul este cu atât mai flagrant cu cât, la evaluarea anterioară, Cosmin Rădescu a fost evaluat cu 9.75.

Cazul de la Petroșani este departe de a fi un caz izolat. El are valoare de exemplu pentru modul în care, în spațiul teatral românesc, managerii de teatre sunt la bunul plac sau la cheremul intereselor ordonatorilor de credite, organisme reprezentate de cele mai multe ori de politicieni fără nicio legătura cu actul cultural. Calitatea actului teatral, coerența și constanța unor proiecte manageriale, credibilitatea și forța actului cultural în general au astfel de suferit daune majore.

Prezenta petiție trage un semnal de alarmă în ceea ce privește imixtiunea politicului în teatru. 

SPUNE ȘI TU NU imixtiunii politicului în teatru!


Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu”, Petroșani    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu”, Petroșani să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook