Spune din nou ”NU!” închiderii căminelor Universităţii

http://www.brooklynschools.org/elementary2/2011elemsite/principal/reading_tent_color.gifDA! Se întâmplă în România! O universitate îşi evacuează studenţii căminişti deşi aceştia sunt taxaţi dublu la tarifele de cazare!

Sub pretextul unor reparaţii care nu au loc niciodată, studenţii care vor să muncească vara aceasta în Bucureşti vor fi evacuaţi, deşi şederea lor ar fi una foarte profitabilă pentru universitate.

Vara trecută conducerea universităţii a dorit închiderea acestor cămine în aceleaşi condiţii însă a fost oprită de protestele căminiştilor care au continuat să locuiască fără probleme încă un an în acele cămine.

 

AJUTĂ-NE ŞI TU!    SEMNEAZĂ PETIŢIA!

 

Structura Administrativă a Universităţii din Bucureşti doreşte iar SĂ ÎNCHIDĂ ÎN PERIOADA VERII cămine din Complexul Studenţeşc Grozăveşti, în condiţiile în care aceste cămine SUNT rentabile economic, iar o mare parte dintre studenţi şi-au exprimat deja dorinţa de a locui în acestea şi în lunile de vară, chiar dacă plătesc  DUBLU regia de cămin faţă de cât au plătit în ultimele luni.

 

Motivele invocate de către Universitatea din București pentru închiderea căminelor sunt așa zisele rațiuni tehnice si economice; cu alte cuvinte, nerentabilitatea financiară, efectuarea de reparaţii, la care se adaugă lipsa de beneficiari. TOTAL GREŞIT! Şi iată de ce:

 

Financiar:

În ultimele 3 luni regia de cămin pentru căminele A-D din Grozăveşti a fost de 130 de lei.  Aşadar, dacă o asemenea regie asigură toate cheltuielile de întreţinere (intrând aici şi plata salariilor personalului necesar) şi plata utilităţilor aferente (electricitate, apă, etc), cum se poate ca la o regie de 248 lei pe lună (tariful stabilit de Consiliul de Administraţie la propunerea serviciilor aferente este de 8 lei/zi pentru lunile de vară, şi plătit în avans pe fiecare lună), care este aproape DUBLU, Universitatea să nu facă profit?

 

Renovări/reparaţii:

Cunoaştem foarte bine precedentul în care locatarii a 2 cămine au fost mutaţi pe durata verii şi nu s-a mişcat absolut nimic în renovarea şi reabilitarea acestora, ba mai mult, zugrăvirea holurilor şi a băilor s-a realizat  în toamnă, când deja studenţii începeau să se cazeze pentru noul an universitar. La momentul actual nu s-a organizat nici măcar licitaţia cu firmele care se presupune că vor demara lucrările (proces care ştim că durează) pentru aşa-zisele reabilitări. Nu mai punem la socoteală faptul că lucrările ce ar trebui să aibă loc ţin de reabilitarea conductelor din subsolul blocurilor, precum și  a grupurilor sanitare (câte 2 pe fiecare etaj), proces care se poate realiza fără să fie necesară relocarea studenţilor.

 

Studenţii/Beneficiarii:

Numărul studenţilor care rămân pe perioada verii este suficient de mare, având în vedere că alte cămine ale Universităţii (Mihail Kogălniceanu  - 2 cămine, căminul Panduri, căminul Fundeni, căminul Poligrafie, căminul Leu C) oricum se închid.  Să nu uitam şi de elevii care vin să dea admiterea la UB: o altă serie de locuri necesare, şi un alt profit pentru UB (aici tariful este de 20 lei/zi).