Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

 

Provocate de o bacterie răspândită la mulţi dintre copii (pneumococul), bolile pneumococice înseamnă afecţiuni diverse, de la otite până la pneumonii, sepsis sau meningite.

Dintre părinţii români, doar 2% îşi permit în prezent să cumpere vaccinul pneumococic şi să-şi imunizeze copiii împotriva bolilor pneumococice care pot lăsa sechele grave asupra celui mic. România are cea mai ridicată mortalitate infantilă dintre Statele Uniunii Europene[1], bolile respiratorii fiind principala cauză de decese. O mare parte dintre aceste boli respiratorii pot fi determinate de pneumococ, aceste decese fiind considerate evitabile în ţările vest-europene. 23 de state din Uniunea Europeană au deja un program gratuit de vaccinare a copiilor împotriva bolilor pneumococice.

Semnează şi tu petiţia online a părinţilor adresată autorităţilor din România!

Din 2013 copiii din România merită să aibă acces gratuit la vaccinul pneumococic. Decizia autorităţilor de a introduce în grila de imunizări acest vaccin trebuie luată cât mai curând.[1]Organizaţia Mondială a Sănătăţii ECDC, Epidemiological report on communicable diseases in Europe, 2009

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook