Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

 

Provocate de o bacterie răspândită la mulţi dintre copii (pneumococul), bolile pneumococice înseamnă afecţiuni diverse, de la otite până la pneumonii, sepsis sau meningite.

Dintre părinţii români, doar 2% îşi permit în prezent să cumpere vaccinul pneumococic şi să-şi imunizeze copiii împotriva bolilor pneumococice care pot lăsa sechele grave asupra celui mic. România are cea mai ridicată mortalitate infantilă dintre Statele Uniunii Europene[1], bolile respiratorii fiind principala cauză de decese. O mare parte dintre aceste boli respiratorii pot fi determinate de pneumococ, aceste decese fiind considerate evitabile în ţările vest-europene. 23 de state din Uniunea Europeană au deja un program gratuit de vaccinare a copiilor împotriva bolilor pneumococice.

Semnează şi tu petiţia online a părinţilor adresată autorităţilor din România!

Din 2013 copiii din România merită să aibă acces gratuit la vaccinul pneumococic. Decizia autorităţilor de a introduce în grila de imunizări acest vaccin trebuie luată cât mai curând.[1]Organizaţia Mondială a Sănătăţii ECDC, Epidemiological report on communicable diseases in Europe, 2009

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook