Solicitarea

Domnule Ministru,
Subsemnații, mici fermieri , crescători de bovine, in urma hotărârilor privind ajutorul către sectorul bovin, vrem sa va aducem la cunoștința câteva aspecte .
Conform Institutului Național de Statistica an de an România constata o scădere a șeptelului de bovine cu câteva procente iar importurile de lapte și carne cresc . Ministerul ce îl conduceti trebuie sa recunoască realitatea ca in România majoritatea bovinelor se afla in exploatațiile mici și sa acționeze in măsura .
In actul ministerial se omit de la ajutor 2 categorii importante ale sectorului bovin : tineretul femel pentru reproducție și tineretul mascul pentru îngrășat . Ambele categorii nu sunt subvenționate nici prin alte scheme de subvenționare fiind practic descoperite .
In contextul crizei fermierii vor renunța in primul rând la tineretul femel , ce constituie viitorul acestui sector și vor sacrifica sau vinde la greutăți mici tineretul mascul .
De la fătarea unei vitele la vârsta la care devine productiva sunt 2,5 ani in cazul vacii de lapte și 3 ani in cazul vacii de carne unde produsul se valorifica la minim 7 luni .
Discutam despre greutatea in carcasa sau in viu a animalelor ce sunt abatorizate sau exportate , un capitol la care știm cu toți ca stam foarte prost . Cei care se aventurează sa finiseze tăurașii nu beneficiază de nici o schema de subvenționare iar acum sunt excluși și de la acest ajutor .
Din aceste considerente va rugam sa regândiți modul de acordare a acestor ajutoare la un minim de 5 uvm , in care sa fie cuprinse toate categoriile de vârsta și sex ale bovinelor din exploatații in așa fel încât nimeni sa nu fie lăsat in urma .


Cristea Daniel Dumitru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cristea Daniel Dumitru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...