Siguranta copiiilor in parcurile de joaca din Alba Iulia

Este necesar ca terenurile de joacă din municipiul Alba Iulia sa fie împrejmuite de către Primaria Municipiului Alba Iulia, iar noaptea sa fie închise de către poliția comunitară, atat pentru a oferi siguranță privind igiena, dar si pentru siguranta ca, locul fiind imprejmuit, copiii nu sunt in pericolul de a iesi in strada, in caz de neatentie.
In plus, se observa tot mai des grupuri de tineri minori care fumeaza si "sparg seminte" in parcurile cu locuri de joaca, parintii celor mici neavand dreptul de a le atrage atentia si de multe ori primesc raspunsuri obraznice, uneori amenintari, din partea minorilor teribilisti, oferind un exemplu negativ celor mai mici. 
Inchiderea parcurilor pe timpul noptii pune capat situatiei in care persoanele in stare de ebrietate folosesc bancile din parcurile de joaca ca loc de chefuit, eliminand posibilitatea de a lasa sticle sparte, cioburi, care sa puna in pericol siguranta celor mici, implicit va fi o masura care creste gradul de curatenie si igiena al spatiilor destinate copiiilor.
 
Rugam ca la intrarea in parcurile de joaca, acolo unde sunt incercuite de parcari de masini, pe spatiul aferent intrarii sa fie montati stalpi care sa impiedice parcarea pe locul interzis. De multe ori parintii nu pot trece carucioarele cu copii printre masinile parcate, chiar si pe locul de intrare in parc, iar in loc ca iesirea sa fie un motiv de recreere si pentru parinte, intrarea sau plecarea din parc devine un moment de stres si frustrare, fiind blocati de cei care nu respecta regulile bunei convietuiri.
 
In multe dintre orașele europene parcurile sunt împrejmuite, iar pe timpul nopții se închid. Regasiti aici programul de functionare al parcurilor si spatiilor de recreere din capitala statului francez : https://www.paris.fr/equipements/parcs-jardins-et-bois/tous-les-horaires
 
Pentru animalele de companie pot fi prevăzute spații delimitate și închise, încât sa se ofere și posibilitatea aceasta familiilor unde exista și animale de companie.
 
Solicitam prin prezenta petitie si interzicerea fumatului in interiorul parcurilor de joaca pentru copii.
 
Consideram ca aceste demersuri sunt o prioritate pentru administratia municipiului Alba Iulia, viitorul copiiilor fiind cel mai important pentru comunitatea noastra.
Aceasta petitie va fi prezentata administratiei locale la aproximativ treizeci de zile dupa initiere, respectiv inceputul lunii August 2020.
 
Va rugam sa sprijiniti acest demers, oferind petitia pentru semnare tuturor cunoscutilor dumneavoastra, incat sa participam cu totii la constructia unei comunitati albaiuliene care pune preventia si siguranta pe primul loc, facand din Alba Iulia un loc mai curat, mai frumos, de dorit a fi vizitat si locuit.
 
Multumim!

Simedru Claudiu-Traian    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Simedru Claudiu-Traian să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook