Semnează pentru demiterea vinovaților de lipsa vaccinurilor!

PNL Sibiu lansează o petiție pentru demiterea ministrului sănătății și a lui Liviu Dragnea pentru lipsa vaccinurilor!!!


După 6 luni de guvernare PSD avem aproape 500.000 de copii nevaccinați. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat faptul că la data de 31 mai aveam un număr record de copii nevaccinați: 11.973 nevaccinați cu BCG, 27.499 cu hepatitic B pediatric, 89.990 cu hexavalent, 164.828 cu ROR, 109.286 cu teravalent și 88.112 cu difterotetanic.


Din cauza nepăsării și iresponsabilității România a ajuns un FOCAR EPIDEMIOLOGIC DE RUJEOLĂ. Avem 7.500 de bolnavi de rujeolă, iar numărul deceselor a crescut la 31.


România a ajuns un stat complice la moartea cu zile a zeci de copii! Cineva trebuie sa răspundă pentru agravarea situației! Sunt oameni care au ajuns în funcții cheie și de a căror implicare depinde destinul unor copii. Ei sunt girați acolo zi de zi de responsabili politici. Coaliția PSD-ALDE conduce România și liderii ei poartă responsabilitatea politică pentru această crimă!
Mii de părinți și medici de familie au fost puși pe drumuri pentru a căuta vaccinul necesar, în timp ce prin birourile Ministerului Sănătății se făceau jocurile PSD împotriva PSD. Nici în acest moment, după ce au murit 31 de copii, NU există o predictibilitate a necesarului de vaccinuri. Stocurile se refac de pe o zi pe alta, iar costurile sunt astronomice, în timp ce în alte țări, comenzile se fac cu un an înainte și se evită crizele epidemiologice și costurile mari de la bugetul de stat.


Am ajuns într-un moment de criză profundă din cauza unui principal responsabil, Liviu Dragnea, care a impus un Program de Guvernare ce nu are nicio legătură cu viața reală, cu problemele din spitale, din cabinetele medicilor de familie și cu necesarul de vaccinuri și medicamente. Conform propriei evaluări a Guvernului Grindeanu obiectivele pe sănătate au fost ratate. Iar ministrul sănătății a fost reconfirmat. Dragnea s-a ocupat de grafice și prezentări power point, de Ordonanțe de Urgență pentru a schimba Codul Penal în interes personal, în timp ce țara noastră este campioană la moartea infantilă deoarece alocă cele mai puține fonduri pentru sănătate și educație (Date INS, 2017).


Solicitările PNL pentru ministrul sănătății sunt:
• Să spună care sunt măsurile luate împotriva celor care se fac vinovați de moartea celor 31 de bebeluși.
• Să spună dacă stocul de vaccin cumpărat luna trecută este suficient pentru a ajunge la fiecare copil.
• Să precizeze care este situația legii privind obligativitatea vaccinării. De ce s-a renunțat la această propunere legislativă?

PNL Sibiu cheamă toate persoanele revoltate de această nenorocire din sistemul medical să semneze petiția pentru demiterea ministrului sănătății și a șefului de facto al Guvernului – Liviu Dragnea.

 

vaccin_32.jpg