Înființarea unei noi secții de vot care să deservească o parte din alegătorii alocați la secția nr. 122 - Policlinică Balotești

La alegerile locale din anul 2020, la secția de votare nr. 122 din str. Ion I. C. Brătianu nr. 12 au fost arondați 1708 alegători și au votat 908, cu aproximativ 40% mai mult în comparație cu secția de votare nr. 123, unde au fost arondați 1219 alegători și au votat 655.

Secția de votare nr. 122 a funcționat într-un spațiu de aproximativ 40 mp și toți cei care au votat la alegerile locale în această secție au putut constata că spațiul este foarte mic, ocupat mai mult de jumătate de cabine de vot, birouri pentru delegați și urne.

Personalul care s-a ocupat de procesul de vot a depus un efort imens pentru procesarea numărului mare de alegători, numărarea buletinelor de vot, și toate acestea au indus o stare de oboseală în rândul lor. Nimeni nu își dorește vicierea rezultatelor votului pe fondul stării de oboseală, și, la fel de important, delegații din Biroul Secției de Votare să nu fie epuizați la final.

Adăugând și măsurile de distanțare socială la aceste aspecte, rezultă un proces de vot anevoios care descurajează alegătorii să își exercite dreptul constituțional de a vota și induce suspiciunea obstrucționării acestuia, cu efecte asupra încrederii alegătorilor în procesul democratic al alegerilor.

De aceea, în perspectiva alegerilor parlamentare, solicităm Primăriei Balotești înființarea unei noi secții de vot care să deservească o parte din alegătorii alocați la secția nr. 122 - Policlinică Balotești, pentru a asigura desfășurarea votării în condiții mai bune, atât pentru alegători, cât și pentru personalul secției.

Alexandru MIHAI    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Alexandru MIHAI să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.