#SalvațiPipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României “se sufocă”

   Cartierul de afaceri Pipera Sud este primul agregator de business din România și, probabil, cel mai cunoscut din țară. Sute de firme au aici sediul social, iar un calcul simplu arată că principalele branduri din zonă cumulează cifre de afaceri cât 2% din Produsul Intern Brut.

   În antiteză cu performanța antreprenorială, de peste 3,5 miliarde de euro pe an, există multe lipsuri vizibile cu care se confruntă Pipera Sud. Infrastructura pietonală este deficitară, cea rutieră este depășită, iar transportul public, fie că vorbim de cel subteran sau de cel de suprafață, nu este optimizat. Lipsesc elementele de peisagistică și se poate observa cu ușurință că opiniile arhitecților urbaniști nu se reflectă în evoluția citadină a celor 170 de hectare din ultimii 29 de ani.

   Totul se traduce într-o frustrare generalizată a celor 65.000 de oameni care muncesc aici și, pragmatic, în timp social pierdut pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care sunt în tranzit la volan sau în mijloacele de transport public. Întreaga zonă reprezintă o pată neagră și pe obrazul României, pentru că toate problemele amintite mai sus sunt resimțite și de expații care conduc zeci de companii din Pipera Sud.

   Cauzele sunt multiple. Cartierul de afaceri se află la confluența a trei administrații locale – Primăria Sectorului 2, Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Orașului Voluntari –, iar acesta pare să fie principalul motiv pentru care nu a existat până acum un plan unitar de dezvoltare. Au existat în schimb doar proiecte punctuale, nearmonizate, care nu au putut să țina pasul cu investițiile private în clădirile de birouri și spațiile aferente acestora.

   Scopul petiției #SalvațiPipera este să genereze un cadru propice pentru implementarea de soluții facile care să împiedice “sufocarea” celui mai aglomerat cartier.

   Semnează și tu petiția #SalvațiPipera. Doar împreună putem mobiliza autoritățile și genera schimbarea de care avem nevoie cu toții.

#SalvațiPipera are sprijinul unor actori importanți din societatea civilă:

Asociația “ProInfrastructura”

Asociația “Metrou Ușor”

Asociația “Construim România”

Asociația Peisagiștilor din România

Asociația pentru Tranziție Urbană

Waze România

#SalvațiPipera este parte a unei campanii jurnalistice inițiate de cotidianul Libertatea și susținută de trustul de presă Ringier România.

Semnează petiția și pornește schimbarea! Salvează Pipera!foto_petitie.JPG

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Libertatea.ro să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...