Salvați GEOGRAFIA!

       Poziția deloc favorabilă a Geografiei în planurile-cadru este o problemă semnalată și îndelung dezbătută atât de specialiștii în domeniu, de societatea civilă, cât și de beneficiarii direcți ai procesului de învățământ, elevii.
Recent, au apărut în spațiul public proiecte ale unor planuri-cadru pentru învățământul liceal, care ne-au îngrijorat profund. Conform acestora, geografia este disciplină obligatorie, cu o oră pe săptămână, doar în ciclul liceal inferior - clasele a IX-a și a X-a - la toate specializările. Concomitent, Camera Deputaților a aprobat, cu o serie de amendamente, noua Lege a învățământului preuniversitar. Nici în varianta inițială, nici în cea cu amendamente, Geografia nu se găsește ca disciplină la alegere pentru toți absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat. Să fie asta dovada că planurile-cadru „pe surse” vor deveni realitate?

        Semnează petiția pentru a sprijini păstrarea Geografiei în planurile cadru de la toate clasele de liceu și introducerea acesteia ca disciplină de BAC! 

Pentru ca manifestul nostru sa fie cât mai puternic, vă mai rugăm să completați și formularul de mai jos:

https://forms.gle/JYbPTwdQwyhutYQb8

 


Profesorii de geografie din Galați    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Profesorii de geografie din Galați să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...