Salvam sectia de polo masculin Rapid Bucuresti. Povestea trebuie sa continue.

Am aflat cu surprindere si tristete despre desfiintarea sectiei de polo baieti a clubului Rapid Bucuresti. 13 titluri in 88 de ani de istoire (primul, chiar la infiintare), sportivi de renume, oameni deosebiti, totul sters dintr-o semnatura! Un bazin pentru care iubitorii poloului au luptat peste 20 de ani, inaugurat in 2019, acum parasit de cei care ar fi trebuit sa-si desfasoare activitatea aici. O intreaga poveste frumoasa desfiintata! 

Revenind in actualitate, echipa a obtinut locul 4 in Campionatul National in ultimele doua sezoane. Pentru Campionatul viitor, era in pregatire formarea unui lot care sa atace podiumul. Din cate am inteles, bugetul pentru sezonul viitor a fost aprobat de fosta conducere, deci decizia de desfiintare tine de redistribuirea banilor in interiorul clubului. Aceasta poate fi oarecum inteleasa prin prisma dorintei actualei conduceri sa faca performanta la nivel international cu sectiile ramase. Cu exceptia handbalului feminin, nu se intrevad noi mari victorii la celelalte sporturi de echipa (basket - greu de crezut ca pot fi depasite Clujul, Oradea sau Voluntariul, volei - va fi peste Blaj sau Targoviste la feminin sau Arcada la masculin?). Cum va reactiona Ministerul Transportului peste cativa ani cand se va trezi fara o sectie de traditie si fara rezultatele asteptate la cele ramase?

Aceasta decizie aduce o grea lovitura nu numai poloului romanesc, ci intregii familii a sporturilor de echipa.

Solicitam:

- explicatii clare si detaliate din partea conducerii clubului Rapid privind aceasta decizie.

- exprimarea unei pozitii a Ministrilor Transporturilor si Infrastructurii si a Tineretului si Sportului referitoare la situatia existenta

- reexaminarea deciziei si reinfiintarea de indata a sectiei de polo masculin a clubului, pe baze profesioniste, adaptate economiei de piata si sportului modern. Un dialog deschis cu reprezentantii sustinatorilor rapidisti se impune.


Mihai Gherman, fost Vicepresedinte al Federatiei Romane de Polo    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Gherman, fost Vicepresedinte al Federatiei Romane de Polo să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...