Dorim ridicarea masinilor oprite neregulamentar

Cât timp a funcționat activitatea de ridicare a vehiculelor oprite neregulamentar, am constatat că aceasta are câteva avantaje absolut esențiale pentru mobilitatea urbană și nu numai:

  • fluidizarea traficului rutier prin eliberarea primei benzi de circulație, atunci când aceasta este ocupată cu vehicule oprite neregulamentar
  • fluidizarea traficului pietonal și de biciclete, atunci când vehiculele sunt oprite neregulamentar pe trotuar și/sau pe pistele pentru bicicliști. Menționăm că staționarea pe trotuar este ilegală indiferent dacă este lăsat spațiu pentru pietoni sau nu, conform cu o decizie a justiției încă din 2012.
  • creșterea mobilității vehiculelor de transport în comun, atât prin prevenirea blocării lor, cât și prin deblocarea lor rapidă prin ridicarea imediată a vehiculului care le blochează
  • disciplinarea tuturor participanților la trafic prin conștientizarea unor reguli care, dacă sunt încălcate, aduc un disconfort major celui care le încalcă
  • crearea unor locuri de muncă în cadrul entităților ce prestează serviciul de ridicare a vehiculelor

Cu toate acestea, din luna mai 2015, această activitate a fost oprită în toată țara. Consecința directă a fost că lipsa acesteia a transformat toate avantajele pe care le prezenta (și pe care, probabil, nu le-am apreciat și conștientizat la timp) în probleme mari ale fiecărui oraș în care ridicarea mașinilor era o realitate de zi cu zi.

Astfel, Asociația „Metrou Ușor” solicită Guvernului României reglementarea de urgență a activității de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar, astfel încât aceasta să fie reluată în cel mai scurt timp. În acest sens, am trimis această solicitare la Direcția pentru Relații cu Publicul a Guvernului României.

Vă invităm să semnați prezenta petiție dacă susțineți demersul nostru. Mai mult, vă invităm la discuții pe această temă pe forumul nostru.

Mulțumim!

Asociația „Metrou Ușor”

www.metrouusor.com

 

 


Asociația „Metrou Ușor”    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Asociația „Metrou Ușor” să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook