rezervorul de GPL pentru rulote si autorulote - amendament ISCIR legislatie

In urmatoarele luni de zile Legislatia ISCIR cu privire la subiectul butelii va suferi modificari.

Daca doresti sa poti sa alimentezi rezervorul fix de GPL al rulotei/autorulotei la statia de alimentare GPL atunci te rog sa te alaturi acestei petitii, fara de care nu se va putea produce nici o schimare.

Daca aceasta legislatie nu va fi modificata, in ROMANIA nu vom putea alimenta rezervoarele fixe de GPL (sub forma identica ca si butelia) la NICI o statie de alimentare cu GPL! 

 

scrisoare_ISCIR.jpg

 

Punct de vedere numarul 1 

In toata Europa se face distinctia

intre butelie mobila si rezervor de LPG fix sub forma de butelie
intre statii de umplere butelii si statie alimentare rezervoare LPG

 

Punct de vedere numarul 2 

In toata Europa se face distinctia intre 

- butelie (mobila)
- rezervor in forma de butelie. AICI este confuzia, am inteles si sunt TOTAL de acord cu raspunsul primit cand discutam de BUTELIE mobila 

NU SUNT DE ACORD cu raspunsul primit cand discutam de REZERVOR DE LPG in forma de BUTELIE –  corect exprimat – REZERVOR FIX de GPL. 

 

Punct de vedere numarul 3

Deci din punct de vedere practic, REZERVORUL FIX DE GPL in forma de BUTELIE este instalat “FIX”, ca si in filmul de mai sus, atunci CARE ESTE DIFERENTA intre un rezervor GPL auto si un rezervor GPL rulota sau autorulota? 

Am avut curiozitatea sa analizez conditiile tehnice necesare pentru autorizarea unui rezervor GPL de catre RAR – alimentare cu GPL autoturism si surpriza mare consta in faptul ca TOATE aspectele privind instalarea 

 

Punct de vedere numarul 4

Nu sunt expert in “recipiente sub tensiune” dar am gasit faptul ca buteliile ALUGAS (detin aceasta marca de butelie din aluminiu) se fabrica dupa standardul EN13110. 

ALUGAS sunt certificate conform cu Directiva 2010/35 / EU. Rezervoarele GPL in forma de butelie din autoturisme trebuie sa indeplineasca cerintele  ECE R 67.01, Part I, Appendix 10

Sa vedem informatiile prezentate de catre producatorul buteliilor ALUGAS – Link catre producatorul ALUGAS

producatorul prezinta BUTELII DIN ALUMINIU
si rezervoare GPL sub forma de butelie pentru rulote si autorole
ca sa fie mai evident, au pus si o poza cu autorulota
Sa inteleg ca producatorul european de butelii ALUGAS nu stie ca nu este voie ca rezervoarele de GPL sub forma de butelie sa fie incarcate la o statie de alimentare cu GPL auto? 

 

Punct de vedere numarul 5 

Producatorul ALUGAS prezinta pe site-ul lor oficial harta cu “FILLING STATION FOR GAS CILINDERS” in traducere – statiile de incarcare BUTELII 

Repet – incarcarea/schimbarea buteliilor link catre harta producator ALUGAS

 

Punct de vedere numarul 6 

Sistemul de alimentare fix al unui rezervor de LPG in forma de butelie contine mai multe elemente. Daca aceste elemente nu sunt recunoscute ca fiind parte din sistemul de alimentare fix de ce se fabrica si se comercializeaza? 

Subiectul acestei postari se limiteaza la clarificarea diferentei intre REZERVOR DE LPG si butelie de LPG, nu discut sau prezint cine are voie legal sa monteze un asemenea sistem si ce conditii tehnice trebuie sa indeplineasca in momentul montajului.

Singura DIFERENTA intre montajul clasic al BUTELIEI si montajul FIX al REZERVORULUI de GPL in forma de BUTELIE consta in suportii de prindere cu colier ce NU PERMIT rotirea REZERVORULUI, o conditie esentiala in aprobarea de catre RAR (daca este cazul …). Aceste detalii tehnice se gasesc pe site-ul RAR in linkul de mai sus pentru cine este interesat.

Cu alte cuvinte, cele 2 chingi clasice de blocaj a BUTELIE de la rulota trebuie inlocuite cu suporti special aprobati care sa reziste la anumite forte de impact si sa nu permite rotirea REZERVORULUI de GPL

alugas-accesories.jpg


Gabriel Vasilache    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Gabriel Vasilache să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...