Reintroducerea proiectului "Festival Internaţional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN"

Domnule Președinte al Consiliului Judeţean Arad,

Prin prezenta, cerem reintroducerea proiectului «  Festival  Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN » în calendarul activităților culturale ale Centrului Cultural Județean Arad  pe anul 2018 și următorii, asigurându-i astfel resursele  necesare perenizării acestui eveniment cultural de tineret, cel puțin la nivelul finanțării anului 2016. In sprijinul cererii noastre aducem următoarele argumente :

1)      Longevitatea proiectului : inițiat în 1993, proiectul a continuat fără nicio sincopă până în prezent,  anul 2017 marcând ediția cu numărul 25.

2)      Importanța și vizibilitatea proiectului:  ca un semn de recunoaștere internațională, festivalul a fost inclus în “Le Grand Tour de la Francophonie 2017 » inițiat de Organizația Internațională a Francofoniei  care propune o călătorie pe cele cinci continente pe un itinerariu marcat de cele mai importante evenimente culturale francofone din lume.  Proiectul nostru -și implicit Aradul - reprezintă unul dintre popasurile lunii octombrie 2017. (http://www.amifran.ro/le_grand_tour2017.php) (http://www.amifran.ro/le%20grand%20tour%202017/passeport_LGT2017_corectat.pdf#page=59) ·         Proiectul face parte din rețeaua festivalurilor de teatru francofon pentru tineret gestionat de asociația ARTDRALA cu sediul la Gent, Belgia (www.artdrala.eu)  asociția noastră fiind unul dintre membrii fondatori. ·         Festivalul AMIFRAN  este cuprins în Strategia Culturală a Județului Arad 2015-2020 unde este menționat și propus spre finanțare  la  paginile 79 și, respectiv, 97. ·         Festivalul arădean este cel mai mare eveniment cultural francofon pentru tineret din România.

3)      Repararea unui act administrativ nedrept Introducerea, în 2008, a Festivalului AMIFRAN în calendarul activităților culturale ale Centrului Cultural Județean a reprezentat o recunoaștere a importanței și valorii proiectului de tineret și, implicit, a însemnat  asigurarea finanțării necesare continuității. Intre 2008 și 2016, festivalul  și-a atras si susținerea financiară a Consiliului Municipal Arad, a Ambasadei Franței la București, a Consiliului Județean Arad, a Organizației Internaționale a Francofoniei precum și, în urma  câștigării concursurilor naționale de proiecte, a Ministerului Tineretului și Sportului. Am enumerat  doar câteva dintre argumentele – voci ale tinerilor arădeni, ale părinților  acestora preocupați de educația prin cultură- temei al demersului asociației AMIFRAN.

In numele Asociației pentru apărarea și cultivarea francofoniei AMIFRAN Florin Didilescu președinte

Florin Didilescu preşedintele Asociaţiei pentru apărarea şi cultivarea francofoniei    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).