Reforma sistemului de educație superioară

România este singurul pilon "european" unde facultățile mai degrabă îți taie aripile decât să te ajute să-ți descoperi potențialul real.

Lăsați-mă să vă explic. Avem o relicvă care acționează ca un os putred în coloana vertebrală a sistemului educațional din România. La programele de licență și masterat din cadrul facultăților noastre se scad puncte din notă pe prezență, folosindu-se argumentul "aceste cicluri de învățământ nu sunt obliogatorii, așa că facem ce vrem", citat de la profesori universitari. 

Atunci când singurele opțiuni de note sunt 7 sau 10, în funcție de prezență, cum reflectă asta abilitățile reale ale studenților la materiile în cauză? Cum își pot ei estima corect capacitățile?

Cum putem în continuare să ținem cu dinții de un principiu abolit în facultățile vestice când am fost adoptați de această lume civilizată?

 

Semnați petiția pentru susținerea unei reforme educaționale conform căreia notele din ciclul de învățământ superior să nu mai fie alterate de prezența la curs.


Catrinel Iordache (Student, Universitatea Transilvania)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Catrinel Iordache (Student, Universitatea Transilvania) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...