REFERENDUM pentru mutarea romilor din cartierul Henri Coanda din Constanta

Solicitam Primariei Constanta, ca autoritate locala, si Prefecturii Constanta - ca reprezentanta a Guvernului in teritoriu, sa se implice in gasirea unei solutii pentru evacuarea civilizata a cetatenilor romi din zona Henri Coanda.

Motivatia cererii:
- Cartierul social Henri Coanda, care trebuia sa adaposteasca persoane incadrate drept cazuri sociale, s-a transformat intr-un focar de scandal si mizerie in plin centru al orasului;
- tineri sau in varsta, constantenii se tem sa treaca prin zona respectiva, din cauza personajelor care o populeaza;
- zona Galeriilor Soveja, aflata pe strada cu acelasi nume, a ajuns un maldar de gunoaie din cauza romilor care, zi si noapte, stau insirati pe trotuar, spargand seminte, aruncand ambalaje si PET-uri;
- constantenii sunt deranjati, zi de zi, de galagia persoanelor respective, pentru care civilizatia pare un cuvant SF.

Pentru ca noua NE PASA de orasul in care traim si ne crestem copiii, cerem autoritatilor locale si centrale sa gaseasca solutii legale pentru igienizarea intregii zone. Nu e posibil ca cele cateva baraci amplasate la numai cateva minute de una din cele mai aglomerate zone ale Constantei sa devina o sursa de infectie care sa afecteze atat de multi oameni.

Prin urmare, cerem autoritatilor sa cumpere, din bugetul local, cateva blocuri amplasate intr-o zona periferica unde sa mute cetatenii romi, iar in cartierul Henri Coanda sa fie mutate persoanele care intr-adevar merita o locuinta sociala: persoane in varsta, cele cu pensii mici sau cu handicap, etc.

Daca nu se gasesc solutii legale, solicitam domnului Decebal Fagadau organizarea unui REFERENDUM LOCAL, chiar cu rol consultativ, prin care constantenii sa isi spuna cuvantul cu privire la acest subiect, iar Primaria sa ia nota de vointa locuitorilor orasului.

Credem ca Tara Europeana nu inseamna doar sa ne supunem cerintelor UE si sa aparam drepturile minoritatilor. Inseamna si sa putem descuraja derapajele de la civilizatie, inseamna si dreptul de a ne proteja copiii si de a le asigura un mediu propice cresterii.


Un constantean    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Un constantean să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...