O SOLUTIE PENTRU ROMANIA- MODIFICAREA CONSTITITIEI ASTFEL INCAT EA SA PREVADA DREPTUL POPORULUI SA SE PRONUNTE SAU SA DECIDA PRIN REFERENDUM CU PRIVIRE LA ORICE PROBLEMA DE INTERES NATIONAL SAU LOCAL

MAREA DRAMA A POPORULUI ROMAN ESTE CA TOATE PARTIDELE SI APROAPE TOTI OAMENII POLITICI URMARESC DOAR PROPRIILE INTERESE, CARE NU COINCID APROAPE DE LOC CU ALE POPORULUI.
CAND SUNT IN CAMPANIE ELECTORALA PARTIDELE PROMIT UNA, DUPA ALEGERI FAC ALTA.
CAND SUNT IN OPOZITIE PARTIDELE SPUN UNA, IAR DUPA CE AJUNG LA PUTERE FAC EXACT INVERS.

CARE ESTE SOLUTIA?

TREBUIE MODIFICATA CONSTITUTIA ROMANIEI, ASTFEL INCAT ACEASTA SA CONTINA UN MECANISM CLAR DE CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI, PRIN CARE SA SE CONSACRE DREPTUL POPORULUI DE A SE PRONUNTA SI DE A DECIDE PRIN REFERENDUM CU PRIVIRE LA orice problema de interes national sau local, ca de exemplu:

‐adoptarea sau anularea unor acte normative

‐dizolvarea parlamentului

‐demiterea celor care au fost alesi de catre popor

XXX

SUNTETI DE ACORD SA SOLICITAM PARLAMENTULUI SI GUVERNULUI,  CA IN CONFORMITATE CU ARTICOLUL 150 AL CONSTITUTIEI ROMANIEI, SA INITIEZE REVIZUIREA CONSTITUTIEI SI MODIFICAREA ARTICOLULUI 2 AL CONSTITUTIEI ROMANIEI,  ASTFEL INCAT ACESTA SA PREVADA CA ROMANIA ESTE UN STAT DEMOCRAT IN CARE PUTEREA SI SUVERANITATEA APARTIN POPORULUI, CARE ARE DREPTUL SA SE PRONUNTE SAU SA DECIDA PRIN REFERENDUM CU PRIVIRE LA ORICE PROBLEMA DE INTERES NATIONAL SI LOCAL, CA DE EXEMPLU:

-modificarea Constitutiei

-adoptarea sau anularea unor acte normative

-dizolvarea parlamentului si a consiliilor locale

-demiterea celor care au fost alesi de catre popor

Daca Constitutia va contine astfel de prevederi, atunci
cei alesi ( parlamentari, primari, consilieri, etc.) vor trebui sa tina seama de interesele si dorintele alegatorilor, deoarece in caz contrar vor putea fi revocati din functie.

SEMNATI