O SOLUTIE PENTRU ROMANIA- MODIFICAREA CONSTITITIEI ASTFEL INCAT EA SA PREVADA DREPTUL POPORULUI SA SE PRONUNTE SAU SA DECIDA PRIN REFERENDUM CU PRIVIRE LA ORICE PROBLEMA DE INTERES NATIONAL SAU LOCAL

MAREA DRAMA A POPORULUI ROMAN ESTE CA TOATE PARTIDELE SI APROAPE TOTI OAMENII POLITICI URMARESC DOAR PROPRIILE INTERESE, CARE NU COINCID APROAPE DE LOC CU ALE POPORULUI.
CAND SUNT IN CAMPANIE ELECTORALA PARTIDELE PROMIT UNA, DUPA ALEGERI FAC ALTA.
CAND SUNT IN OPOZITIE PARTIDELE SPUN UNA, IAR DUPA CE AJUNG LA PUTERE FAC EXACT INVERS.
 
CARE ESTE SOLUTIA?
 
TREBUIE MODIFICATA CONSTITUTIA ROMANIEI, ASTFEL INCAT ACEASTA SA CONTINA UN MECANISM CLAR DE CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI, PRIN CARE SA SE CONSACRE DREPTUL POPORULUI DE A SE PRONUNTA SI DE A DECIDE PRIN REFERENDUM CU PRIVIRE LA orice problema de interes national sau local, ca de exemplu:

‐adoptarea sau anularea unor acte normative

‐dizolvarea parlamentului

‐demiterea celor care au fost alesi de catre popor


                                  XXX


SUNTETI DE ACORD SA SOLICITAM PARLAMENTULUI SI GUVERNULUI,  CA IN CONFORMITATE CU ARTICOLUL 150 AL CONSTITUTIEI ROMANIEI, SA INITIEZE REVIZUIREA CONSTITUTIEI SI MODIFICAREA ARTICOLULUI 2 AL CONSTITUTIEI ROMANIEI,  ASTFEL INCAT ACESTA SA PREVADA CA ROMANIA ESTE UN STAT DEMOCRAT IN CARE PUTEREA SI SUVERANITATEA APARTIN POPORULUI, CARE ARE DREPTUL SA SE PRONUNTE SAU SA DECIDA PRIN REFERENDUM CU PRIVIRE LA ORICE PROBLEMA DE INTERES NATIONAL SI LOCAL, CA DE EXEMPLU:

 -modificarea Constitutiei

-adoptarea sau anularea unor acte normative

-dizolvarea parlamentului si a consiliilor locale

-demiterea celor care au fost alesi de catre popor


Daca Constitutia va contine astfel de prevederi, atunci 
cei alesi ( parlamentari, primari, consilieri, etc.) vor trebui sa tina seama de interesele si dorintele alegatorilor, deoarece in caz contrar vor putea fi revocati din functie.

 

SEMNATI

https://www.petitieonline.com/referendum_cu_privire_la_modificarea_constitutiei_romaniei 

 

Semnează această petiție

Completați formularul de mai jos pentru a semna această petiție creată de către Dumitru. Autorul petiției va vedea toate informațiile pe care le furnizați în acest formular.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook