Redeschiderea școlilor din Alba acolo unde situația epidemiologică o permite

4511cbf9-6e49-43ba-bbe4-2e19e93f0f8b.jpg

Școala a început anul acesta din nou în format online fără ca autoritățile să vină cu măsuri clare destinate redeschiderii școlilor. Nu există în prezent niciun mecanism de testare rapidă a profesorilor și elevilor, nu există criterii transparente privind închiderea școlilor în toate localitățile, nu știm când se va finaliza campania de vaccinare pentru personalul didactic.

În același timp calitatea educației digitale nu a crescut. Ministerul Educației și inspectoratele școlare, mult prea politizate, nu au făcut nimic pentru a crește accesul la infrastructura digitală sau pentru a sprijini profesorii în dezvoltarea și adaptarea metodelor și practicilor educaționale.

Totul a condus la un haos în educație care afectează pregătirea copiilor noștri. PSD Alba propune redeschiderea parțială a școlilor din județul Alba acolo unde situația epidemiologică o permite și unde comunitățile școlare, formate din profesori, părinți, elevi și autorități locale, susțin acest demers. O descentralizare a deciziei.

Dacă susțineți acest demers, dacă sprijiniți educația, vă invităm să semnați petiția noastră.

Partidul Social Democrat Alba    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Partidul Social Democrat Alba să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.