REDESCHIDEREA GRADINITELOR cu prezenta fizica la cursuri

Există numeroase studii şi opinii ale specialiştilor care atestă dezavantajele învăţământului online (statul cu ochii în ecrane), in special in randul prescolarilor.

In contextul trecerii cursurilor in on-line din nou, revin cu un apel pentru a ne mobiliza cu o petitie anti-online. Nu stiu ce vom reusi, dar incercam ceva. Astfel sustinem:

1. derogarea de la articolul Art. 3 “(1) din ordinul comun al ministerelor: "Art. 3 “(1) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.''

2. dorim atat ca personalul nevaccinat, dar trecut prin boala in ultimele 6 luni sa fie luat in considerare la calculul necesar pentru a atinge pragul de 60%,cat si pesonalul care are contraindicatii la vaccin.

3.sa se tina cont de importanta socializarii si integrarii copiiilor de varsta mica intr-un grup,mai ales ca adaptarea la grup este un proces de durata,cu progrese si regrese,ce presupune eforturi perseverente si regulate.

4. in decizia de a ramane cursurile online sa se tina cont de rata de incidenta a orasului

5.sa ramana la latitudinea consiliului de administratie asumarea deschiderii gradinitelor

6. sa nu se ingradeasca dreptul constitutional al copiilor la educatie

BOTH RALUCA VALENTINA    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez BOTH RALUCA VALENTINA să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.