Recorectare subiecte M1 Proba E c) Matematica

Cerem recorectarea subiectelor de la proba scrisa la materia matematica de la profilul mate-info intrucat consideram ca nu s-au acordat punctaje corecte (conform baremului) la Subiectul al III-lea, Problema 2, subpunctul c). Astfel, elevii care au utilizat teorema de medie au primit punctaje mari (s-a acordat inclusiv punctajul maxim), desi aceasta abordare este profund gresita.

In majoritatea cazurilor, teorema de medie a fost aplicata pentru fiecare functie f_n pentru a obtine un c_n aflat in intervalul (0,1), egaland I_n cu (c_n)^n / radical((c_n)^(3n)+1)), care nu tinde neaparat la 0. (De exemplu, daca c_n = 1 -1/n, atunci limita data nu este 0). Desigur, folosind o alta metoda (spre exemplu metoda clestelui), se poate demonstra ca limita este de fapt 0, dar nu este suficienta folosirea teoremei de medie. 

Matematica este una dintre putinele materii obiective, in care corectitudinea este cheie, asadar nu ar trebui sa rasplatim demonstratii care se dovedesc a fi false. In plus, notele de anul acesta sunt extrem de importante pentru admiterea la facultate, iar diferentele de cateva sutimi pot face diferenta. Nu am vrea ca un elev silitor, care a stiut sa foloseasca clestele, sa nu intre la facultatea dorita doar pentru ca cineva care a folosit teorema de medie in mod incorect a primit puncte fara motiv. 


Andrei Popescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Andrei Popescu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook