Publicarea orelor alocate profesorilor

Prin aceasta petite cerem Ministerului Educatiei sa publice la nivel national liste cu toate orele repartizate profesorilor si modalitatea de repartizare a acestora pe modelul: Scoala, Specialitate, Nume Prenume, Specializare in, Ultima nota examen, Numar de ore, Repartizate prin____, 

Motivarea acestei cereri este transparentizarea modului de repartizare si diminuarea practicilor prin care unii profesori preiau ore peste norma, in timp ce altii, cu rezultate bune atat la clasa cat si la examene ajung in situatia in care nu reusesc sa obtina nici macar o jumatate de norma in sedintele publice.

De asemenea, aceasta petitie descurajeaza practicile de sustragere a orelor la nivel de scoala pentru a fi folosite in diferite scopuri  de catre directori.

Cerem, de asemenea Ministerului Educatiei interzicerea de preluare a orelor peste Norma daca in sedintele publice exista inca cadre care nu au reusit sa preia aceste ore sau nu au fost facute publice. In aceasta privinta Ministerul Educatiei ar trebui sa stabileasca un alt mod, usor de manevrat/sortat prin care cadrele sa poata naviga sau consulta Lista orelor disponibile dar si alarme acolo unde scolile au cadre cu ore peste norma si pe care inspectoratele trebuie sa le verifice si sa le interzica official raportat la numarul de cadre disponibile sa preia aceste ore. 

Cerem Ministerului Educatiei ca prioritate la repartizare si titularizare sa se faca pentru notele peste 7 in ordinea descrescatoare a anilor si de abia apoi a celor sub 7. LE reamintim autoritatilor in masura sa schimbe metodologia ca nu este deloc echitabil ca un profesor cu nota 8 din anul anterior sa astepte sa ia post in urma repartizarii celor cu nota 5, doar pentru ca acest 5 este mai nou. Reamintim, de asemenea ca nota 5 include si 1 punct din oficiu, asadar, in alta ordine de idei 7 din anul anterior este mai valoros decat un 4 din anul in curs. 

Interzicerea directorilor si adjunctilor de a detine alte functii in scoala. Din cate stim o zi are 24 de ore si putem detine doua locuri de munca daca acestea sunt fie part-time, fie fractiuni.  

 

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Badalan Sofia să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook