Preturi in lei, NU EURO, la abonamentele din Romania

Tineretul ALDE vrea ca toate abonamentele de telefonie mobilă sau fixă din România să aibă prețul exprimat în lei. Este o inițiativă a copreședintelui Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE), Ionuț Negoi, care susține că: „Abonamentele de telefonie mobilă calculate în euro dezavantajează consumatorii români”.

TLDE consideră că, acum, înainte de începerea ultimei sesiuni parlamentare a actualului Legislativ, mediul politic are datoria de a lua în discuție problema prețurilor abonamentelor și cartelelor în euro, sesizată și reclamată în repetate rânduri de consumatorii români și să ofere o reglementare în această privință.

„Avem o monedă națională și, exceptând câteva companii din anumite domenii bine cunoscute – telefonia mobilă fiind cel mai cunoscut exemplu -, operatorii economici înțeleg să se raporteze la leu atunci când își formulează prețurile. Din păcate, unele mari corporații multinaționale funcționează deja în logica financiară a zonei euro, trecând peste un aspect esențial, acela că prețurile abonamentelor, ale cartelelor telefonice reîncărcabile și ale serviciilor în general, trebuie să fie exprimate în lei, din respect și în interesul consumatorului român”, susține Ionuț Negoi, copreședintele TLDE.

În acest sens, organizația de tineret a Alianței Liberalilor și Democraților va demara o amplă acțiune de informare a opiniei publice și va strânge semnături de susținere din partea cetățenilor interesați de această propunere. Prin intermediul membrilor și militanților ALDE, reprezentanții TLDE vor explica cetățenilor care sunt diferențele dintre costurile exprimate în euro și sumele finale de plată, iar aceștia vor fi în măsură să-și exprime, în cunoștință de cauză, punctul de vedere. Campania de strângere de semnături va fi urmată  de depunerea unei propuneri legislative, prin intermediul grupului parlamentar ALDE.

Campania de informare a TLDE se va desfășura atât în mediile online, dar și în teritoriu, de la om la om, și face parte din strategia liberalilor și democraților de armonizare a legislației cu interesele și dorințele românilor.

Copreședintele TLDE Ionuț Negoi mai spune că:  „Actuala practică existentă în România nu este impusă la nivelul Uniunii Europene, iar țări precum Polonia sau Ungaria au implementat deja măsuri similare celei propuse de Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților”.


Alexandru Baicu    Contactați autorul petiției
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )