Politist ca supraveghetor în scolile cu violenta de peste 60%-80%

Pentru a instala un climat de liniste si sigurantā în scolile românesti, consider cā e important ca pārintii si elevii sa stie ca existā o autoritate desemnatā pentru a mentine echilibrul la nivelul institutiei. Din acest Motiv consider cā angajarea unui politist ca supraveghetor în scoalā pentru prevenirea violentei este binevenitā.

S-a înregistrat un proces de descreștere a violentei în scoala româneascā începând cu anul 2016 până la sfârșitul anului școlar 2020-2021. Mai precis, în acest interval, numărul actelor de violență înregistrate în școli a ajuns de la 12.737 la 2.218 de cazuri. Pentru anii 2020 și 2021 datele pot fi influențate și de pandemia de coronavirus, care a închis școlile sau a impus măsuri de distanțare socială și supraveghere sporită.

Ulterior, în anul școlar 2021-2022, violența a revenit în creștere față de anul școlar precedent, fiind înregistrate peste 9.700 de acte. Din acest total, cele mai multe au fost acte de violență, iar dacă e să comparăm datele pentru atentat la siguranța unității școlare, vedem că numărul de cazuri de anul trecut a ajuns la maximul înregistrat în 2016 – peste 380 de incidente. Datele detaliate, mai jos, în articol.

Pe categorii de violențe, situațiile s-au încadrat în următoarele categorii, conform Ministerului Educației:

• Atac la persoană – 6744 de acte,
  • Atentat la bunuri – 1326 acte de violență,
  • Alte fapte de violență sau atentate la securitate – 1289 acte de violență,
  • Atentat la securitatea unității școlare – 382 acte de violență.

Brașov este județul în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de violență în anul școlar 2021-2022, cu un număr de peste 1.500 de cazuri. Acesta este urmat de Cluj (746 de cazuri), Dâmbovița (678 de cazuri), Ilfov (539 de cazuri) și București (522 de cazuri), conform Ministerului Educației.

De menționat este și faptul că, începând cu anul școlar 2016-2017 până în anul școlar 2021-2022, atacurile la persoană fac parte din categoria cu cele mai multe situații de violență în mediul școlar. Acest tip de agresiune reprezintă un procent de 69% din numărul total de cazuri din anii menționați.

Am preluat Informatii din statistica publicatā  pe site-ul www.edu.ro;

Prin semnătura mea, autorizez Diane Popa să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.