Petitie privind evacuarea Gradinitei PP 19 Timișoara

PETITIE

CU PRIVIRE LA EVACUAREA GRADINITEI PP19

 

In temeiul art. 51 Constitutia Romaniei formulam prezenta petite avand in vedere inceperea demersurilor de evacuare cu privire la Gradinita PP nr. 19 situata in Timisoara pe str. Leontina Banciu, nr. 4, jud. Timis, prin prezenta va solicitam sa cautati solutii in vederea fie a relocarii intr-un spatiu nou, in aceeasi zona, a intregii gradinite, fie de ramanere in spatiul deja existent.

Punem in vedere autoritatilor competente ca in temeiul art. 32 Constitutia Romaniei coroborat cu art. 263 Cod civil, dreptul la invatatura este garantat de Statul Roman prin insasi legislatia sa fundamentala, iar orice masura privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie sa fie luata cu respectarea interesului superior al copilului, ori:

 cum se respecta interesul superior al celor 130 de copii care sunt integrati in sistemul de invatamant prescolar de la Gradinita PP nr. 19, daca inainte cu 2 saptamani suntem anuntati ca vor fi evacuati din spatiul cu care sunt familiarizati, in care ei se simt iubiti si respectati? 

Cum se respecta interesul superior al copilului de catre autoritatile statului (adica exact cele care garanteaza respectarea drepturilor fundamentale si a principiilor de drept), daca se permite ca o chestiune de natura administrativa sa afecteze buna desfasurare a programului educational?

Mai mult, potrivit art. 3 din Conventia O.N.U. cu privire la drepturile copilului, se prevede in mod clar ca toate deciziile si masurile luate cu privire la copil trebuie sa asigure ceea ce este cel mai bine pentru copil, iar potrivit art. 4 din aceeasi Conventie, autoritatile statului trebuie sa se asigure ca prevederile Conventiei sunt aplicate, iar pentru aceasta trebuie sa aloce MAXIMUL DE RESURSE DE CARE DISPUN.

Atitudinea autoritatilor fata de aspectul evacuarii copiilor din spatiul actual al gradinitei este una de nepasare si tratare cu maxima indiferenta a situatiei, avand in vedere ca nu se cauta solutii care sa corespunda nevoilor copiilor. 

Aratam ca in vederea inscrierii la gradinita, este necesar sa fie indeplinite anumite criterii precum proximitatea fata de domiciliu, daca mai sunt frati/surori inscrisi la acea unitate de invatamant, precum si proximitatea fata de locul de munca al parintilor, astfel ca mutarea locatiei gradinitei trebuie facuta cu respectarea acelorasi criterii in vederea respectarii principiului proportionalitatii si a asigurarii echitatii.

Pana la data prezentei parintii nu au fost informati in niciun fel de catre autoritatile competente despre masura evacuarii sau despre solutiile pe care acestea le-au gasit la problema!!! In temeiul art. 31 alin. 2 din Constitutia Romaniei, solicitam sa fim informati despre orice decizie se ia cu privire la aspectul evacuarii gradinitei.

Avand in vedere obligativitatea autoritatilor de a lua deciziile raportat la interesul superior al copiilor si la dreptul la educatie al copiilor, solicitam ALOCAREA RESURSELOR MAXIME in vederea pastrarii spatiului gradinitei din prezenta locatie, sau asigurarea unui spatiu nou in aceeasi zona, spatiu alocat unei singure unitati de invatamant si nu comasarea acesteia la alte unitati!!!

 

 

Noi, semnatarii prezentei petiții, în conformitate cu prevederile art. 51 din Constituția României, adresăm această solicitare Primăriei Municipiului Timișoara referitoare la demersurile de evacuare a Grădiniței PP nr. 19, situată în Timișoara, str. Leontina Banciu, nr. 4, jud. Timiș.

Luând în considerare importanța garantării dreptului la învățătură, așa cum este prevăzut în art. 32 al Constituției României și art. 263 din Codul Civil, solicităm autorităților competente să găsească soluții optime pentru fie a relocării întregii grădinițe într-un spațiu nou, în aceeași zonă, sau pentru a permite rămânerea în spațiul deja existent.

În lumina acestor demersuri, dorim să subliniem următoarele aspecte:

Solicităm luarea în considerare a interesului superior al celor 130 de copii implicați în procesul de învățământ preșcolar la Grădinița PP nr. 19. Este esențial să se asigure un mediu stabil și familiar, în care acești copii să se simtă iubiți și respectați, evitând afectarea bruscă a rutinei lor educaționale și a sentimentului de siguranță.

Subliniem faptul că orice decizie administrativă ar trebui să respecte drepturile fundamentale ale copiilor și să nu afecteze negativ buna desfășurare a programului educațional, în conformitate cu legislația românească și cu Convenția O.N.U. cu privire la drepturile copilului.

De asemenea, dorim să atragem atenția asupra faptului că până în prezent, părinții nu au fost informați cu privire la măsurile de evacuare sau la soluțiile propuse de autorități. În conformitate cu art. 31 alin. 2 din Constituția României, solicităm ca părinții să fie informați prompt despre orice decizie luată în legătură cu evacuarea grădiniței.

În final, având în vedere obligația autorităților de a lua decizii în concordanță cu interesul superior al copiilor și dreptul acestora la educație, solicităm alocarea resurselor maxime pentru menținerea spațiului actual al grădiniței sau asigurarea unui spațiu nou în aceeași zonă, dedicat exclusiv acestei unități de învățământ, evitând comasarea cu alte unități.

Cu speranța că solicitările noastre vor fi luate în considerare cu atenție și responsabilitate, vă rugăm să ne informați în scris cu privire la demersurile ulterioare.

 


Stroini Andreea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Stroini Andreea va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...