PETIȚIE PENTRU SUSȚINEREA SĂLII DE GIMNASTICĂ A ȘCOLII GIMNAZIALE NR. 2 „DIACONU CORESI” DIN BRAȘOV

Dragi iubitori ai gimnasticii românești,  

„Lăsați copiii să se bucure de sala de gimnastică a școlii, pentru că este a lor” – acesta este apelul făcut de Nadia Comăneci, legenda gimnasticii mondiale.

Pe 16 mai 2024, instanța a decis, definitiv, ca sala de gimnastică a Școlii Gimnaziale nr. 2 „Diaconu Coresi” din Brașov să fie permanent destinată gimnasticii. Este un proiect demarat în anul 2018, care are acum nevoie de sprijinul vostru pentru a se materializa în beneficiul acestei discipline sportive recunoscute ca brand național. Gimnastica este mult mai mult decât un spectacol văzut în timpul Jocurilor Olimpice; este ABC-ul mișcării, un nucleu de dezvoltare, participare și învățare, accesibil tuturor, indiferent de vârstă, sex sau abilități.

Municipiul Brașov, cu o tradiție de 162 de ani în gimnastică, a fost rampa de lansare a multor campioni și antrenori renumiți, printre care Elena Leuștean, prima medaliată olimpică a gimnasticii românești, Marici Morton, Gheorghe Blaj și József  Ferencz, Braşovul contribuind semnificativ la dezvoltarea gimnasticii.

În prezent, Brașovul are oportunitatea unică de a deveni un centru regional major pentru gimnastică, atât pe plan naţional, cât și internațional. Aici există singura sală modernă din România proiectată conform standardelor internaționale, unde se pot practica toate disciplinele gimnasticii (gimnastica artistică feminină și masculină, gimnastica aerobică, gimnastica acrobatică, trambulina, parkour și gimnastica pentru toți).  

Este prima și singura sală din România unde se pot pregăti simultan sportivii la disciplinele olimpice de gimnastică artistică feminină și masculină, din cluburile brasovene şi în acelaşi timp, singura care poate găzdui competiții naționale și internaționale, tabere de pregătire naționale și internaționale și deveni locul de pregatire a loturilor olimpice, atât pentru juniori, cât și pentru seniori, fiind in acelasi timp sala in care elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 „Diaconu Coresi”  pot desfasura orele de sport.

Prin poziția geografică excepțională, beneficiind de un aeroport internațional modern și de o istorie și cultură de patrimoniu național, municipiul Brașov poate deveni, datorită gimnasticii, o destinație mondială a turismului sportiv. Alături de „Complexul Multifuncțional – Sala Polivalentă” din Brașov, sala de gimnastică a Școlii Gimnaziale nr. 2 „Diaconu Coresi”  va  fi singura locaţie din România unde se vor putea organiza competiții la nivel european și mondial, punând astfel Brașovul pe harta mondială a lumii sportive.

Această sală de gimnastică nu este doar o facilitate pentru elita gimnasticii românești, ci un patrimoniu al municipiului Brașov, de care se vor bucura în primul rând brașovenii dar și copiii din întreaga țară. Este esențial ca Sala de Gimnastică a Școlii Gimnaziale nr. 2 „Diaconu Coresi” să fie finalizată și echipată pentru scopul pentru care a fost proiectată: practicarea gimnasticii, de la nivel de masă la nivel de înaltă performanță. Prin această petiție, vă invităm să vă alăturați acestui demersului, semnând şi distribuind această petiție tuturor iubitorilor acestei discipline sportive, tuturor românilor din țară și de pretutindeni, susținând ca Brașovul să devină, alături de gimnastica românească, un simbol al tradiției și excelenței în sport.  

Susținerea ta contează pentru toți gimnaștii României.  SALA_BRASOV_1.pngSALA_BRASOV_2.png

 

FEDERATIA ROMANA DE GIMNASTICA    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că FEDERATIA ROMANA DE GIMNASTICA va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...