Petitie pentru sustinerea industriei cinematografice, publicitare si teatrale, in contextul pandemiei COVID-19

Prin aceasta petitie solicităm guvernului Romaniei, implementarea unui set de măsuri menite a preîntîmpina o situatie de colaps economic general in domeniul productiei cinematografice, publicitare si teatrale.

Luând in considerare restricțiile de călătorie existente la nivel mondial, colaborarea cu terțe persoane a devenit imposibilă, în contextul în care o parte insemnată dintre membri echipelor de productie precum si actori, sunt cetăteni străini. Mai mult decât atât, situația actuală interzice reunirea unui grup in spațiile inchise, mai mare de 50 de persoane, in contextul in care la realizarea unui spot publicitar sau a unei producții cinematografice, participă o echipă foarte numeroasă ( 70 – 500 persoane, în functie de amploarea proiectului ). De asemenea, funcționarea sălilor de teatru si a cinematografelor este suspendată, actorii si celelalte persoane implicate in realizarea spectacolelor de teatru, aflându-se în imposibilitatea de a profesa.

Luând în considerare aspectele de mai sus, putem atesta cu ușurință că veniturile, la nivelul întregii industrii, s-au prăbușit, impactul economic fiind comparabil cu cel din industria HORECA. 

In vederea preîntâmpinării situației in care mii de oameni, profesioniști ai industriei, vor rămâne fără locuri de muncă, propunem si solicitam Guvernului Romaniei, implementarea unui set de măsuri pertinente si indispensabile care să asigure supraviețuirea industriei in această perioadă critică:

1.Scutirea de la plata taxelor și impozitelor datorate către stat, pentru o perioadă de minim 90 de zile, atât pentru persoanele juridice, cât si pentru persoanele fizice.     

2.Acoperirea, de la bugetul de stat, a 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de salariați, sub forma de somaj tehnic, pentru o perioadă de 90 de zile.         

3.Acordarea de împrumuturi, cu dobânda subvenționată de catre stat in proporții de 100%, pentru tehnologizare.        

4.Rambursarea cu maximă celeritate a deconturilor de TVA acolo unde este cazul, în vederea asigurării fluxului de capital necesar.

Insistăm asupra faptului că fără acest minim de măsuri adoptate la nivelul industriei, cu toții ne indreptăm spre un colaps economic, urmând a ne afla în imposibilitatea de a susține cheltuielile salariale si fiscal-bugetare.

 

 

 


Marian Pascale    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Marian Pascale să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook