Petitie pentru permiterea accesului in parcurile Gentianei si Amforei cu animalele de companie

Recenta decizie a Primariei Chiajna de a interzice accesul cu animale de companie in parcurile din Chiajna are un impact negativ semnificativ asupra comunitatii detinatorilor de animale de companie.

Noi, comunitatea detinatorilor de animale care locuiesc in aceasta comuna, intelegem si  sustinem punctul de vedere al celor care au reclamat faptul ca exista posesori de animale de companie care nu strang dejectiile animalelor, fapt ce contravine atat legii cat si a bunului simt. Totodata, plecand de la premisa ca detinatorii de animale de companie nu respecta curatenia, actuala decizie a primariei pedepseste ab initio toti detinatorii de animale de companie precum si toate animalele de companie, ducand la discriminarea unui grup de membri ai societatii si incalcand legislatia privind protectia animalelor.

Inexistenta unor spatii special amenajate pentru animalele de companie si lipsa spatiilor verzi care sa permita accesul acestora duce la imposibilitatea detinatorilor de animale de companie de a le asigura dreptul la miscare si plimbare conform legislatiei drepturilor animalelor (Legea 205/2004 art.5).

Numeroasele acte legislative initiate in  Parlamentul Romaniei in ultimii ani care fac referire la drepturile si obligatiile detinatorilor de animale de companie precum si la  drepturile animalelor fac dovada cresterii importantei comunitatii detinatorilor de animale de companie in societatea romaneasca. Printre ultimele acte propuse spre dezbatere se afla  si un proiect de lege prin care se propune accesul cu animale de companie in institutii ale statului precum si in mijloace de transport in comun.

Adaptarea legilor pentru mentinerea unui echilibru in societate este o sarcina dificila dar cu atat mai importanta cu cat ea trebuie sa asigure un echilibru intre diferitele niveluri de educatie, credinte, obiceiuri ale comunitatilor care formeaza societatile.

Societatea este intr-o  permanenta transformare. Fiecare schimbare inseamna o provocare atat la nivel de individ cat si la nivel de grup, comunitate, natiune. Fiecare schimbare inseamna si o provocare pentru institutiile care trebuie sa asigure functionarea normala a unei societati.

In acest sens, noi, comunitatea detinatorilor de animale de companie, solicitam permiterea accesului in parc cu animale de comanie si sanctionarea drastica, cu amenda maxima prevazuta de lege, a detinatorilor de animale de companie care nu strang dejectiile animalelor.

Masurile existente in cadrul legislativ actual, respectiv sanctiunea contraventiei de a plimba cainele fara lesa in spatii publice, precum si sanctiunea cu privire la contraventia de a nu mentine curatenia in parc in cadrul plimbarii, sunt suficiente pentru a asigura atingerea scopului propus in legislatie, respectiv de a asigura linistea si ordinea publica, precum si curatenia in parcuri si pe spatii verzi in Comuna Chiajna.

In acelasi timp, acest tip de abordare legislativa nu ar pedepsi toti stapanii de animale de companie care isi plimba cainii mentinand curatenia si tinand in lesa animalele, ci doar pe acele persoane care prin actiunile lor aduc atingere curateniei in parcuri si spatii verzi, sau provoaca dezordine si tulburare a linistii publice.

Sustinem orice actiune initiata de Primaria Chiajna pentru identificarea acestora si suntem deschisi in a cauta impreuna solutii pentru  a rezolva problema mizeriei din parcuri.

Actuala decizie luata de Primaria Chiajna nu va rezolva problema mizeriei din parcuri, ci doar o va transfera in spatiile din afara parcurilor.

Comunitatea proprietarilor de animale de companie


Silviu Perhinschi    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Silviu Perhinschi să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...