Ilegalități la concursul pentru admiterea în magistratură și la concursul pentru admiterea în Institutul Național al Magistraturii

De 5 ani avocații, care apără persoanele corupte și cu probleme penale, sunt desemnați și participă în mod ilegal în calitate de examinatori în comisiile de interviu din cadrul concursurilor pentru admiterea în magistratură și admiterea în Institutul Național al Magistraturii, prin intermediul cărora sunt selectați viitorii judecători și procurori din România. Se încalcă astfel legea cu privire la conflictul de interese.

O altă ilegalitate constă în aceea că prin Decizia definitivă nr. 5228 din 15.10.2020 pronunțată în dosarul nr. 5194/2/2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012 prin care este aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură.

Prin urmare, solicităm autorităților publice din România să ia măsuri cu privire la tragerea la răspundere disciplinară, civilă sau penală a persoanelor care se fac vinovate de comiterea acestor ilegalități.

De asemenea, solicităm eliminarea probei interviului din cadrul acestor concursuri deoarece este pur subiectivă și lipsită de orice fel de transparență, lăsând loc arbitrariului și aprecierilor lipsite de orice obiectivitate.

Detaliile cu privire la aceste fapte ilegale, le puteți citi în materialul de mai jos:

Petiția_1.PNG

Petiția_2.PNG

-------------------------------------------

11112.PNG

-------------------------------------

2222.PNG

3333.PNG

---------------------------------------

4444.PNG

5555.PNG

6666.PNG

------------------------------------------

7777.PNG

8888.PNG

-----------------------------------------

Dovada conform căreia prin Decizia definitivă nr. 5228 din 15.10.2020 pronunțată în dosarul nr. 5194/2/2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012 prin care este aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură.

decizia.png

Prin semnătura mea, autorizez Stan Ionel să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.