Petiţie împotriva eliminării din grila de programe a Radioului Na

Am aflat cu stupoare de eliminarea din grila de programe a radioului naţional a emisiunii de tradiţie şi de largă respiraţie culturală, REVISTA LITERARĂ RADIO, un etalon de profesionalism şi de promovare a valorilor culturale reale din societatea românească. Considerăm că această decizie a conducerii Radioului Naţional, a directorului acesteia, doamna Oltea Şerban Pârău personal, este una abuzivă, fără o consultare firească a publicului, fără discernămîntul profesional necesar care să evalueze corect potenţialul şi orizontul de aşteptare din partea publicului românesc. Realizatorii emisiunii din ultimii ani, doamna Teodora Stanciu şi domnul Constantin-Cristian Bleotu, s-au dovedit între cei mai inspiraţi şi mai adevăraţi profesionişti realizatori radio în domeniul culturii, demni continuatori ai iniţiatorului acestei emisiuni, scriitorul Vasile Voiculescu, care a înfiinţat această emisiune la nivelul anului 1939.

Cerem revenirea de urgenţă în grila de programe a Radio România Cultural a emisiunii REVISTA LITERARĂ RADIO şi repunerea în drepturile profesionale a celor care au realizat-o strălucit în ultimii ani.

1. Adrian Alui Gheorghe - scriitor, Piatra Neamţ

2. Vlad A. Gheorghiu – student, Iaşi

3. Mircea A. Diaconu – scriitor, Suceava

4. Gellu Dorian – scriitor, Botoşani

5. Cassian Maria Spiridon – scriitor, Iaşi

6. Nicolae Sava – scriitor, Piatra Neamţ

7. Radu Florescu – scriitor, Piatra Neamţ

8. Vasile Tudor – scriitor, Suceava

Adrian Alui Gheorghe    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Adrian Alui Gheorghe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.