Petiție, Boicotăm prezența unui non-jurnalist la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Către,

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Str Universității nr 13, Mun Suceava.

Domnule Rector,

Subsemnatul Zaharia Valeriu, student la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Facultatea de Istorie și Geografie, specializarea Managementul Relațiilor Internaționale și Cooperare Transfrontalieră, an II master.

În temeiul Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, vă aduc la cunoștință următoarele:

La data de 28 februarie 2020 la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, va avea loc o conferință despre propaganda mediatică rusă, avândul ca protagonist pe controversatul jurnalist Cristian Tabără. Menționez că prezența acestui jurnalist  la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava va afecta grav imaginea universității.

În perioada în care a activat ca jurnalist în Republica Moldova, Cristian Tabără a fost una din piesele importante ale regimului “Plahotniuc”. Prin informații false, elogiu la adresa regimului, acesta a încercat să creeze o imagine bună unui regim politic corupt si oligarhic.  Mai mult de atât, în postura de prezentator TV la un important post de televiziune, a planificat și coordonat un amplu proces de dezinformare.

Consider că prezența lui Cristian Tabără la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava este un act nesăbuit, datorită faptului că acesta a încălcat toate normele morale și profesionale, iar prin influența pe care a avut-o prin intermediul mass-mediei, a scindat si mai mult societatea civilă din Republica Moldova, și așa divizată.

Prin prezenta petiție, cer respectuos Universității Ștefan cel Mare din Suceava, să anuleze conferința care îl are ca protagonist  principal pe Cristian Tabără.  Petiția este înaintată si semnată de către studenții USV, conform listei.

Vă solicit ca, în termenul legal, să ne comunicați modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse.

Data  16.02.2020

Zaharia Valeriu    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Zaharia Valeriu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.