Parlamentul R. Moldova să condamne practica recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong din China

NOI, SUBSEMNAȚII, observând îndrumările Parlamentului European din Rezoluţia 2024/2504 (RSP) din 18.01.2024 prin care se solicită statelor membre ale Uniunii Europene „să condamne public abuzurile de transplant de organe din China și să utilizeze regimul mondial de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului și regimurile naționale de sancțiuni în materie de drepturi ale omului împotriva tuturor făptașilor și entităților care au contribuit la persecuția împotriva practicanților Falun Gong în China și în străinătate”;

CUNOSCÂND faptul că Falun Gong (sau Falun Dafa) este o practică străveche a minţii, corpului şi spiritului, adânc înrădăcinată în cultura tradiţională chineză, care pe lângă cele 5 exerciţii fizice învaţă oamenii să trăiască în concordanţă cu principiile Adevăr 真 – Bunătate 善 – Toleranţă 忍, iar practicanţii Falun Gong din China sunt victimele unei persecuţii inumane începând cu luna iulie 1999;

SUNTEM ALARMAȚI de faptul că numărul transplanturilor efectuate de China a explodat practic după începerea persecuţiei împotriva Falun Gong în anul 1999. Aceşti oameni sunt sacrificaţi la comandă atunci când există cerere pentru un transplant. Organele lor sunt vândute pentru sume enorme în principal cetăţenilor străini care necesită un organ şi care călătoresc în China pentru a-l primi, spitalele chineze fiind în măsură să „ofere” orice organ compatibil în maxim 2 săptămâni.

Astfel, urmând exemplul Israelului, Italiei, Spaniei, Belgiei, Taiwanului etc. sugerăm Parlamentului moldovean instituirea sancţiunilor mai severe pentru oricine vinde sau cumpără organe umane. Medicilor implicați în aceste crime să li se interzică definitiv practicarea medicinei. Totodată, să fie dur sancționate și persoanele care promovează sau fac reclamă comerţului cu organe umane. Măsuri menite să descurajeze pacienţii din R. Moldova să meargă în China pentru a obţine un organ.

SPERĂM că odată cu încetarea recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong va înceta şi procedura lipsită de etică, de recoltare forţată de organe de la prizonieri de conştiinţă, ale cărei victime sunt în principal practicanţii Falun Gong, dar și membrii altor grupuri minoritare din China precum uiguri, tibetani și creștini.

În concluzie, SOLICITĂM Parlamentului R. Moldova să condamne recoltarea forțată de organe de la practicanții Falun Gong din China, totodată modificând legislația națională în vederea înăspririi sancțiunilor privind combaterea turismului pentru transplant.

2005_6_19_.jpg

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2024-01-18_RO.html - Decizia PE privind persecuția neîntreruptă a Falun Gong în China

Asociația Falun Dafa din R. Moldova    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Asociația Falun Dafa din R. Moldova să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.