Opriţi PNDL

Cerem stoparea oricăror alocări de fonduri publice către primării prin mecanisme de tip PNDL, care în trecut s-au dovedit ineficiente, opace şi clientelare. Rapoartele EFOR demonstrează acest lucru (https://expertforum.ro/tag/pndl).

Cerem guvernului să-şi îndeplinească obligaţiile asumate prin Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă (OGP) şi iniţiativele de digitalizare incluse în PNRR, adică să reformeze sistemul primitiv şi ineficient de gestiune a celor aproape 12.000 de proiecte de investiţii deja existente în PNDL 1 şi 2, în valoare de peste 10 miliarde euro (https://expertforum.ro/raport-cum-reparam-pndl), inclusiv printr-o evidenţă exactă a stadiului lor de execuţie şi plăţi. Până la finalul lui 2021 trebuie să avem o situaţie la zi, o prioritizare a proiectelor existente, alocări punctuale pentru cele utile şi aflate în stadii avansate şi anulare a celor irelevante sau practic neîncepute.

Abia după această clarificare, introducerea unui sistem de monitorizare a costurilor şi digitalizarea sistemului de management al proiectelor, în prezent aflat la nivel de anii ’90, adică bazat pe adrese trimise prin fax şi email în teritoriu, putem trece în 2022 la discutarea unor noi alocări PNDL 3, evitând duplicările cu fondurile structurale.

Susţineţi cei 14 paşi de reformă a PNDL propuşi de EFOR (aici https://expertforum.ro/pndl-transparent) pentru a evita continuarea risipirii banului public.

 

Echipa ExpertForum (EFOR)  

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Expert Forum să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...