Oprirea otravirii populatiei si insectelor cu neonicotinoide!

Domnule ministru Nechita Adrian Oros, va rugam sa opriti otravirea populatiei si insectelor cu neonicotinoide. Va rugam nu faceti greseala facuta si de predecesorii dumneavoastra.

Albinele se confruntă cu un declin pe toata planeta. Toate dovezile arata ca o buna parte din vina este legata de neonicotinoide, cea mai populară clasa de insecticide din lume.

Neonicotinoidele(numite si neonice) acopera semintele care sunt semanate pentru a le proteja. Cand semintele germineaza, pesticidul se raspandește pe intreaga planta, protejandu-o complet de daunatori. Din pacate, substanța se raspandeste si in polen si nectar, unde poate fi absorbita de albine. Marii producatori de pesticide sustin ca aceste substante sunt eliminate inainte ca planta sa fie recoltata, dar ultimele studii arata ca ele raman si dupa ce planta ajunge la maturitate, deci ajunge inclusiv in hrana animalelor si a oamenilor.

Ultimele rapoarte arata ca majoritatea daunelor nu vin neaparat direct din polen si nectar, ci, mai degraba, prin contaminarea solului si a apei secundare.

In Romania unii agricultori si asociatii agricole cer derogare deoarece teoretic la noi situatia din teren ar fi altfel, dar in realitate ceilalti agricultori din UE se descurca si fara neonicotinoide folosind pesticidele folosite si pana acum.

Va rugam sa semnati aceasta petitie si sa o raspanditi!

Semnatura dumneavoastra este o semnatura pentru alimente mai sanatoase si pentru un mediu mai curat!

Mai multe informatii:

Prin semnătura mea, autorizez Ionut să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.