Opriți defrișarea pădurii Bârnova

Lovitura ministrului Alexe: pădurea de lângă Iași, tăiată și încărcată în 25.000 de camioane

O pădure cu o suprafață mai mare decât cea a municipiului Iași urmează să fie decimată @ Costel Alexe, ministrul Mediului, a aprobat tăierea a peste 750.000 de metri cubi de lemn (echivalentul a 20.000-25.000 de camioane) din pădurile de lângă Iași, incluse în circuitul european de protecție NATURA 2000 @ ONG-urile de mediu atrag atenția că acest masacru ecologic se desfășoară fără permis de mediu și fără studiu de evaluare adecvat, cu încălcarea directivelor europene @ Asociația Agent Green a făcut public un raport devastator: Pădurea Bârnova este cel mai important habitat pentru Buhă (Bubo bubo, cea mai mare bufniță din Europa), fiind o arie protejată unde există cel puțin alte 115 specii de păsări, unele rare, vulnerabile sau pe cale de dispariție @ Alexe invoca că acesete tăieri masive sunt făcute pentru a ajuta la reîntinerirea și regenerarea pădurii @ Potul cel mare îl reprezintă recoltarea stejarilor seculari, cu vârsta de peste 100 de ani, Pădurea Bârnova fiind printre singurile din țară în care se mai găsește acest tip de lemn @ Prin prelucrare, stejarul își dublează sau triplează valoarea, astfel că miza menținerii planului de exploatare depășește fabuloasa sumă de 200 de milioane de euro

Articol pentru a înțelege mai bine situația in care ne aflăm : https://www.7iasi.ro/lovitura-ministrului-alexe-padurea-de-langa-iasi-taiata-si-incarcata-in-25-000-de-camioane/

Atomei Bianca Elena    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Atomei Bianca Elena să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.