Oportunitatea solicitarii de legitimare la minihandbal si babyhandbal in sezonul 2022-2023

Dragi iubitori ai handbalului!  

 

Va rog sa-mi permiteti sa va retin atentia cu un aspect referitor la baby si minihandbal.

In regulamentele postate pe site-ul Federatiei Romane de Handbal aferente sezonului 2022-2023, pentru aceste categorii se specifica faptul ca legitimarea sportivilor se va face doar pe baza de legitimatie FRH, A.J.H. / A.M.H., cu poza, viza medicala si viza anuala.

A fost eliminata posibilitatea din anii anteriori de prezentare a unor copii xerox ale certificatelor de naștere cu poze si vize anuale, insotite de adeverinte medicale.

Astfel, suntem pusi in situatia de a le intocmi legitimatii unor copii nascuti 2012-2015 sau mai mici care ar putea dupa un timp sa aleaga un alt sport sau sa-l abandoneze cu totul. In opinia mai multor oameni care activeaza in handbal, aceasta prevedere va implica niste costuri insemnate nu doar pentru legitimatia in sine, ci mai ales pentru obtinerea vizei medicale anuale cu tot ceea ce atrage acest lucru (set de analize, control cardiologic + EKG, control medicina sportiva). Bineinteles ca este benefic si ar fi de dorit ca fiecare copil sa fie supus unui astfel de control medical, dar aceasta masura aplicata la categoria copiilor de 7-10 ani s-ar putea sa nu fie oportuna, ba chiar sa duca la o reticenta unora dintre parinti sau cluburi in a suporta aceasta cheltuiala. Este posibil si probabil ca acei copii care provin din familii ce nu isi pot permite aceste cheltuieli sa renunte la a mai practica handbalul si astfel sa se piarda ... bineinteles ca dupa ce vor indragi baby si mini-handbalul si vor ajunge sa se antreneze si sa joace in diverse competitii timp de 2-3-4 ani, vor ajunge firesc la categoria de juniori IV unde este un alt tip de efort, pe un teren mai mare, iar obtinerea unei vize medicale ar fi normala, necesara si obligatorie!

Pana atunci insa ... cred ca ar trebui sa ne gandim un pic daca este justificata si oportuna aceasta masura si sa ne exprimam cu argumente un punct de vedere ... sa enumeram motivele pentru care credem ca impunerea legitimarii similar categoriilor superioare (J4-J3-J2-J1-Seniori) ar putea duce la un efect invers fata de cel asteptat ... daca vom fi mai multi care vom putea formula o propunere comuna, am avea sansa de a pune in discutie modificarea regulamentelor (la baby se specifica data intrarii in vigoare ca fiind 22-sep-2022, iar la minihandbal s-a omis sa se treaca data) in sedinta Consiliului de Administratie al FRH care aproba / modifica / completeaza regulamentele si de a participa la competitiile de baby si minihandbal la fel ca in anii anteriori!

Pentru a fi pusa in discutie modificarea regulamentelor, propunerea  trebuie sa fie inclusa pe ordinea de zi a unei sedinte a Consiliului de Administratie  la propunerea Comitetului Director, a Presedintelui FRH sau la propunerea semnata a cel putin 3 membri ai Consiliului de Administratie.

Chiar daca am identificat in Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului de Administratie al FRH punctul nr. 7.9. care prevede: “Votarea Regulamentelor sau modificări ale acestora pot fi făcute numai pentru anul competițional următor, Regulamente noi sau modificări de Regulamente neputând fi aplicabile în cursul anului competițional aflat în desfășurare.” .. dar, totusi! Credeti ca ar trebui si ar merita sa incercam formularea unei solicitari care sa fie sustinuta de macar 3 dintre membrii Consiliului de Administratie care vor dori sa-si asume acest punct de vedere pentru a fi pus in discutie in cadrul CA al FRH?

Nu putem incerca decat sa initiem si sa punem in dezbatere, in mod civilizat, oportunitatea si justificarea unei astfel prevederi regulamentare!    

 

Cu respect, va multumesc pentru atentie!  

Dan Talaba - C.S. Handbal-ART Galati

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Dan Talaba să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...