Olimpiada de limba engleză trebuie corectată

Protestăm împotriva noului regulament privind organizarea olimpiadei naționale de limba engleză, nr. 24990/02.02.2024, atât legat de modul în care a fost schimbat, cât și de noile reglementări. Considerăm că el este neprofesionist și contraproductiv din mai multe motive:

1. Regulamentul a fost schimbat fără convocarea comisiei naționale de specialitate pentru avizare.

2. Regulamentul a fost trimis în teritoriu pe 6.02.2024, în condițiile în care etapa locală, crucială în noul context, e programată în câteva zile, deși el trebuie să existe de la începutul anului școlar, pentru a se putea face pregătirea elevilor, mai ales când sunt noutăți semnificative de conținut.

3. Noile norme limitează promovarea la faza județeană la 3 elevi pe an de studiu per școală, în condițiile în care unele școli au elevi performanți mult mai numeroși decât altele, condamnați la a fi eliminați din faza locală deși au șanse reale la note mari și premii. Dacă această metodă s-ar aplica la un turneu de tenis, capii de serie s-ar elimina între ei din calificări doar pentru că provin din acceași regiune. Se descurajează valoarea, punând un fals semn de egalitate între școli, prin acest nou sistem.

4. Formatul olimpiadei nu respectă programele școlare și manualele aprobate, Cadrul European de Referință pentru Limbile Moderne și bunele practici internaționale de evaluare în limbile moderne. Nu e de mirare, pentru că acest format nu a fost produs prin consultarea Comisiei Naționale de Specialitate, a Asociațiilor Profesorilor sau a altor instituții cu expertiză în domeniu.

Din aceste motive, noi, semnatarii prezentei petiții, cerem revizuirea urgentă și legală a Regulamentului 24990 și reașezarea relației Minister - profesori - elevi pe bază de respect și profesionalism.

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Ovidiu Leonte va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...