Nu desfiintati Scoala de Muzica si Arte Plastice din Sighet

Consiliul Local Sighetu-Marmatiei, intrunit in data de 31. 01. 2017, a hotarat cu unanimitate de voturi, transformarea Scolii Gimnaziale de Muzica si Arte Plastice Sighet, in structura (unitate de invatamant fara personalitate juridica) a Scolii nr. 3 " Mihaly de Apsa". Este un prim pas, care va duce la desfiintarea acestei institutii de cultura, care scolarizeaza peste 200 de elevi din Maramuresul istoric.


Fenomenul cultural este foarte important pentru orasul nostru iar prin aceasta hotarare se loveste in scoala care aduce sute de premii la concursuri si care este organizatoarea unui concurs international de interpretare instumentala si arte vizuale inscris la MEN. Anul acesta va fi a XXV- a editie, probabil, ultima. La toate editiile sumele pentru organizare au provenit din sponsorizari.

Hotararea Consiliului Local este una nejustificata si abuziva, deoarece cultura este singurul lucru care ne deosebeste de animale. Nu desfiintezi, ci incerci sa imbunatatesti ceea ce exista! Se impune reanalizarea acestei hotarari sfidatoare la adresa culturii sighetene. Lipsa de cultura si lipsa de moralitate duce la degradare umana.

Atentie: Acest protest nu este politic, va rugam sa ne sustineti demersul prin limbaj civilizat


Cultura Sigheteana    Contactați autorul petiției