Necesitatea implementarii educatiei juridice in scoli ca materie

Asociația Viața Fără Violență realizează un sondaj de opinie cu privire la implementarea educației juridice în școli, ca materie

 

Minorii răspund penal de la vârstă de 14 ani. Dacă ar există "educatie juridica” în școli și licee, așa cum există și religie, gradul de infracționalitate în România s-ar diminua.

În acest sens, asociația Viața Fără Violență a lansat un proiect pilot de prevenire și combatere a violenței în școli, care s-a demarat în 6 unități de învățământ din București, câte o unitate de învățământ în fiecare sector al Bucureștiului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General, Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Acest proiect pilot s-a adresat unui număr de 60 de elevi din clasă a IX-a, din fiecare unitate de învățământ, scopul fiind acela că timp de patru ani, elevii să fie mesagerii noștri din punct de vedere juridic, obiectivul fiind acela de a diminua violența care există din păcate la școală, în familie, pe stradă și oriunde ea se manifestă.

În școli s-a intrat timp de o săptămâna, elevii primind informații juridice de la judecători, procurori, avocați, psihologi și polițiști.

De asemenea, Poliția Capitalei a elaborat un Cod Penal pe înțelesul copiilor, "Unde-i lege, nu-i tocmeala”.   Elevii au fost foarte interesați de informațiile primite, și-au făcut propriile campanii de prevenire și combatere a violenței în școli, au demonstrat că pot fi responsabili și sub coordonarea specialiștilor pot fi mesagerii noștri.

Scopul proiectului "Viata fără violenta” este de a realiza activități de informare continuă a elevilor, precum și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ și a părinților, obiectivul principal fiind acela de a dezvoltă noi abilități și cunoștințe despre informarea legislativă în vigoare, informare asupra  pedepselor cât și conștientizarea acestora.

 

Față de creșterea gradului de infracționalitate în România:

Sunteți de acord cu implementarea eduatiei juridice în școli ca materie?

 

https://www.youtube.com/watch?v=YMeGfHPQGlw

https://www.youtube.com/watch?v=kSHCXNZULzY&feature=youtu.be

http://www.viatafaraviolenta.ro/

  

Av. Mihaela Olaru

Presedinte Asociatia Viata Fara Violenta

viatafaraviolenta@gmail.com


Asociatia Viata Fara Violenta    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Asociatia Viata Fara Violenta să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...