NE-AM SATURAT DE MINCIUNI! VREM SA NI SE RASPUNDA!

Stimati domni parlamentari, guvernanti, ministri, oameni politici, stimate Dle Prim Ministru, Stimate Dle Presedinte al Romaniei, aceasta populatie ce v-a acordat increderea si votul de incredere lasandu-va sa conduceti Romania, aceasta populatie obedienta ce a respectat absolut toate masurile impuse de autoritatile competente, indiferent de nivelul de restrictionare, aceasta populatie a Romaniei ce a acceptat sa piarda venituri, sa renunte la locul de munca si poate chiar la munca de o viata, doar pentru a sprijini autoritatea statului in derularea eficienta a activitatilor necesare, aceasta masa de cetateni ai acestei Romanii greu incercate astazi, sunt in pragul de a isi pierde si increderea. Increderea in autoritati, increderea in mass media, increderea in sistemul medical dar ceea ce este cel mai grav este ca isi vor pierde increderea in viitor.

In calitate de cetateni ai acestui Stat, in calitatea noastra de reprezentanti ai Societatii Civile, va adresam in baza legii 544/2001 precum si in baza art. 31 Constitutia Romaniei, urmatoarele intrebari la care asteptam cu celeritate raspunsuri edificatoare si clare:

1. Avand in vedere Art 15, al 3, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, ce prevede „Orice Înaltă Parte Contractantă ce exercită acest drept de derogare îl informează pe deplin pe Secretarul General al Consiliului Europei cu privire la măsurile luate şi la motivele care le-au determinat. Aceasta trebuie, de asemenea, să informeze Secretarul General al Consiliului Europei şi asupra datei la care aceste măsuri au încetat a fi în vigoare şi dispoziţiile Convenţiei devin din nou deplin aplicabile.”, va solicitam sa faceti publica informarea catre Secretarul General al Consiliului Europei privind anularea aplicarii Conventiei Europene a Drepturilor Omului  precum si motivele ce au determinat masurile instituite si daca la aceasta data, dispozitiile Conventiei sunt din nou aplicabile?

2. Conform declaratiei Directorului General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, toate statele impactate de Pandemia declarata in 11.03.2020, aveau obligatia sa raporteze catre aceasta organizatie. Astfel va solicitam sa expuneti public toate raportarile facute de Romania cu privire la miscarile de mase umane din perioada 8-9 Aprilie 2020 intre Romania si Germania.

3. Care este documentul emis de Ministrul Sanatatii si care este data emiterii si publicarii in Monitorul Oficial prin care este declarata, in mod oficial, EPIDEMIA DE SARS COV 2 pe teritoriul Romaniei?

4. Care este dovada statistica si/sau medico-stiintifica care atesta baza si fundamentul declararii EPIDEMIEI PE TERITORIUL ROMANIEI?

5. Care sunt masurile intreprinse de autoritatile competente in vederea clarificarii numarului de decese „de Covid-19” raportate la acest moment de Ministerul Sanatatii si Grupul de Comunicare Strategica, avand in vedere declaratiile Secretarului de Stat in Ministerul Sanatatii, Moldovan Horatiu si ale Ministrului Sanatatii, Nelu Tataru din data ded 04.05.2020 respectiv 08.05.2020?

6. Care sunt motivele ce au stat la baza emiterii unui Ordinului de Minstru nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul ı̂n caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2) in vigoare de la 13 martie 2020, act administrativ ce interzice AUTOPSIEREA PERSOANELOR DECEDATE DE COVID 19

7. Care sunt motivele ce au stat la baza emiterii documentului administrativ denumit „ DEFINITII DE CAZ (..)  publicat pe siteul INSP (http://www.cnscbt.ro/index.php/1697-definitii-de-caz-si-algoritm-de-testare-pentru-covid-19-actualizare-28-04-2020-1/file) unde se face mentiunea „Deces la pacient confirmat cu COVID-19 Decesul la pacient confirmat cu COVID-19 este definit ca decesul survenit la un pacient confirmat cu COVID-19, cu excepția situațiilor în care există o altă cauză clară de deces care nu poate fi în relație cu COVID-19 (ex.traumatism, hemoragie acută majoră, etc) și la care nu a existat o perioadă de recuperare completă între boală și momentul decesului. Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente (de ex. cancer, afecțiuni hematologice etc.) și COVID-19 trebuie raportata ca și cauza a decesului, independent de condițiile medicale pre-existente care se supectează că au favorizat evoluția severă a COVID-19. COVID-19 trebuie menționată pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat sau se presupune că a cauzat sau a contribuit la deces.”

Consideram ca populatia are nevoie de raspunsuri solide si documentate in aceasta grava criza economica si de incredere. Consideram ca populatia Romaniei a respectat intocmai masurile impuse de autoritati in aceasta perioada si astfel a participat cu aportul incontestabil la derularea in buna oranduire a activitatilor intreprinse in vederea combaterii raspandirii virusului.

Eugen Chiracu OCHR    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Eugen Chiracu OCHR să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.