MOLDOVA VREA AUTOSTRADA

PETIȚIE PRIVIND CONSTRUCȚIA AUTOSTRĂZII UNGHENI-TÂRGU MUREȘ

„MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ”

Semnatarii acestei petiții solicită Guvernului României să decidă asupra cofinanțării construcției autostrăzii Ungheni-Târgu Mureș. Conform „Variantei finale revizuită privind Master Planul pe termen scurt, mediu și lung”, pe întreaga perioadă de investiții 2014-2030, Moldova va beneficia doar de un drum-expres Ungheni-Târgu Mureș.

Noi credem că un pas important pentru dezvoltarea regiunii de Est și Nord-Est a țării constă în construirea acestui acestui segment in regim de autostradă Ungheni-Târgu Mureș care ar însemna legătura care facilitează apropierea dintre oameni, localități, regiuni, provincii, țări surori.

Mai mult de atât, realizarea autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni este justificată atât la nivel național pentru reintroducerea județelor din Moldova în circuitul dinamicii economicii, cât și la nivel european, mai ales că trebuie avut în vedere faptul că dezvoltarea echilibrată a regiunilor este prioritară pentru Uniunea Europeană.

De asemenea, ca stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să-i creeze Republicii Moldova toate facilitățile posibile de integrare economică, iar transportul și schimburile economice vor fi stimulate de construcția acestei autostrăzi.

Autostrada spre vest ar însemna apropierea dintre comunitățile despărțite de Carpații Orientali și ar însemna conexiunea acestei regiuni a țării cu restul Europei.

Dorim creștere și dezvoltare economică, fluidizare a traficului și în această regiune a țării.

Dorim să facem parte din circuitul național și european al unei rețele de transporturi de calitate.

Dacă și Dumneavoastră subscrieți crezului nostru, semnați petiția pentru construcția autostrăzii Ungheni-Târgu Mureș.

Doris-Amalia Cojocariu    Contactați autorul petiției