Cerem modificarea legii privind linistea publica

Legea nr. 61/1991, care a fost republicată în Monitorul Oficial nr. 96/2014 şi care este o farsă de prost gust spune aşa: "tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei".

Da, ai citit bine, o lege revizuită într-o ţară europeană în anul 2014 îţi oferă doar o oră pe zi de linişte, neluând în calcul şi nelăudând un lucru firesc cum ar fi faptul ca ne oferă cât de cât şansa la un somn decent între 22:00 şi 08:00.
Această lege nu ne protejează nici măcar in zilele de odihnă, sâmbătă şi duminică.
Fie că ai copil mic, fie că eşti pe patul de moarte, fie că eşti un om care e în concediu sau pur şi simplu vrei să dormi mai mult în weekend eşti o victimă fără drepturi la mâna oricărui meşter cu ciocan şi bormasină sau la mâna altor cauzatori de diverse zgomote.

Această petiţie propune schimbarea programului de linişte publică, 17 ore astfel: 20:00 - 10:00 / 14:00 - 17:00 lăsând un interval de 7 ore zilnic pentru orice activitate cauzatoare de zgomote în limita legală.
De asemenea în zilele de odihnă, sâmbătă şi duminică, această petiţie propune acest program special de linişte publică, 21 de ore astfel: de la 17:00 la 14:00 lăsând un interval de 3 ore zilnic pentru orice activitate cauzatoare de zgomote în limita legală.

35 de ore de luni până vineri şi 6 ore în weekend însumând 41 de ore sunt de ajuns pentru orice proiect, pentru orice activitate, fie ea amenajarea unui apartament, fie ea sărbătorirea unei zile de naştere, pavarea unui trotuar ş.a.m.d.

Semnează petiţia pentru o viaţă mai bună, pentru o viaţă mai liniştită.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Noi toti să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...